Teknoloji

Twitter’ın Türkiye’de ofis açma planı yok

Twitter’ın Türkiye’de ofis açma planı yok
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Twitter heyeti bu hafta başında Türkiye’ye gelmiş ve devlet yetkilileriyle çeşitli görüşmeler yapmıştı. Bu görüşmeler Twitter’ın Türkiye’de ofis açarak vergi yükümlülüğü altına girmesi ve hukuki durumlarda taraf olarak davranması gibi Türkiye’den gelen taleplere odaklanmıştı.

twitter-logo-230513

Gerçekleşen görüşmelerde, Twitter ekibi politika ihlâllerine yönelik çözümler ve yargı kararlarının uygulanmasına yönelik prosedürleri anlattı. Türkiye ve Twitter arasındaki iletişim kanallarının geliştirilmesine yönelik uzlaşıya varıldı, böylelikle gelecekte geçtiğimiz aydakine benzer kesintilerin tekrar yaşanmaması amaçlanıyor. Bu arada Twitter’ın Türkiye sınırları içerisinde yerel yasaları ihlâl eden tweet’ler veya hesapları, bunları dünya çapında sansürlemeden sadece Türkiye’den erişimi sınırlamasına yönelik süreç hakkında da bilgi verildi.

Twitter heyetinin başındaki isim olan, küresel kamu politikalarından sorumlu başkan yardımcısı Colin Crowell, süreçlerini anlattıklarını, Türkiye devletiyle olan bağları ve açık iletişim kanallarını yeniden inşa ettiklerini kaydetti. Ancak Türkiye’de bir ofis açma noktasında karar vermediklerini, dünya çapında temsilcilik açma kararının o ülkedeki ekonomik koşullara bağlı olarak verildiğini dile getirdi.

Yatırım koşulları perspektifinden bakıldığında yakın geçmişte servisin kapatıldığı bir ülkeye yatırım yapma konusunda ikna edici sebeplerin bulunmadığı da Crowell’ın demecinde yer aldı.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

Braun BRHD425E Hd4.2 İyontec Difüzörlü Saç Kurutma Makinesi — %7 İndirim
Schafer Fit Fry XL 5 Lt Yağsız Fritöz — İndirim
TCL 27G64 Gaming Monitörü 27\" 180Hz QD-Mini LED — %3 İndirim
JBL Go4 Bluetooth Hoparlör, IP67 — %3 İndirim
Xiaomi Smart Band 9 Active — %4 İndirim
Roborock Q8 Max Pro Plus Akıllı Robot Süpürge — İndirim

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Ayrıca Crowell vergi meselesi noktasında doğrudan diyaloga girilmediğini de kaydetti. Twitter’ın Türkiye’deki reklamlarını Genart Medya adlı bir şirket satıyor ve elde edilen gelirden doğan kazanç vergilendirilerek bundan sonra kalan miktar içinden Twitter’a aktarımda bulunuluyor. Crowell Twitter’ın Türkiye’de doğrudan iş yapmadığının altını çizdi.

İlgili >> Wall Street Journal

 

 

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl