Teknoloji

Twitter tepkili tweet alıntıları ile TikTok tarzını getiriyor

twitter tepkili tweet alıntıla
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter, tweet’e metinle yanıt vermek yerine bir tweet’in kopyasını bir fotoğrafa veya videoya yerleştirebileceğinizi, “tepkili tweet alıntısı” olarak adlandırabileceğimiz bir özelliği test ettiğini duyurdu.

Twitter, özelliğin şu anda iOS’te test edildiğini söylüyor. Eğer özelliğe erişim imkanınız varsa, retweet menüsünde “Tweet’i tepki ile alıntıla” düğmesi olacaktır. Dokunduğunuzda, tweet’i üstüne koymak için bir fotoğraf veya video çekebileceğiniz veya film rulonuzdan birini seçebileceğiniz bir ekrana yönlendirilirsiniz. Twitter’ın ürün liderlerinden biri, duyuruya tepki alıntısı tweet’i yaptı ve bu, tepkilerin kullanıcılara nasıl görüneceğini görmemizi sağladı.

Bu özellik, Instagram’ın Reels özelliği için yakın zamanda kopyaladığı TikTok’un video yanıtlarına benziyor. Twitter’ın kendisi de tweet paylaşmanın yeni yollarını ekliyor. Aralık 2020’de, bir Snapchat mesajına veya hikayesine tweet yerleştirme özelliğini eklemişti.

Ayrıca Twitter, sizi bir oluşturma ekranına götüren bir düğmeye basmak yerine ana zaman akışı görünümünden tweet yazmaya başlamanıza olanak tanıyan yeni bir tasarımı test ettiğini duyurdu.

İLGİLİ HABERLER