Teknoloji

Twitter “siz uzaktayken” olan biteni gösteren hizmetini sunmaya başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter-siz-uzaktayken-010115

Twitter uzun zamandır saplanıp kaldığı kronolojik yapıdan az da olsa uzaklaşmak için adım atıyor. Geçtiğimiz kasım ayında detayları verilen “Siz uzaktayken” özelliği yavaş yavaş faaliyete geçiriliyor. Bu özellik Twitter uygulamasını en son açtığınız zamandan beri kaçırdığınız dikkat çekici tweet’leri zaman akışınızın en tepesinde gösteriyor.

Twitter’ın göstereceği tweet’leri nasıl seçtiği ve seçilen bu tweet’lerin gerçekten de özel bir ilgiye değer olup olmadığı bilinmiyor, ancak büyük ihtimalle retweet ve favori sayıları dikkate alınıyor.

Bu özelliğin kullanıma geçmesiyle birlikte Twitter zaman akışının düzeni de biraz değişecektir, ancak Facebook’un tarih sırasına ve güncelliğe pek de dikkat edilmeyen güncellemelerle dolu olan Haber Kaynağına benzer bir sonuç görmeyeceğiz. Twitter söz konusu özetleme özelliğini henüz bütün kullanıcılar için sunmadı, ancak konuyla ilgili olarak sosyal ağ üzerinde paylaşımda bulunanlar çıkışın hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesini kapsadığını gösteriyor.

Twitter’ın bu yeniliğinden memnun kalmayanlar için, söz konusu özelliği kapatma şansı da veriliyor. Böylelikle arzu eden kullanıcılar eskiden olduğu gibi klasik zaman akışı üzerinden neler olup bittiğini kontrol edebilecek.

“Siz uzaktayken” olarak Türkçeleştirdiğimiz bu özellik Twitter’ın kullanıcı sayısını artırmak ve servise uzun zaman boyunca giriş yapmayan kullanıcıları tekrar giriş yapmak için cezbetmek amacıyla girişilen işlerden sadece bir tanesi. Diğer çalışmalar arasında daha iyi doğrudan mesajlaşma deneyimi, yeni kullanıcılar için anında zamna akışı gibi yenilikler bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER