Teknoloji

Twitter retweet’lerin çalışma şeklini eski hâline çeviriyor

Twitter'ı daha kullanışlı yapan ve ilgi gören yeni özellikler twitter

Twitter bundan böyle bir şeyi tweet ettiğinizde, alıntılanan tweet’i otomatik olarak göstermeyecek. Retweet’lerin çalışma şeklinin değiştirilmesine ekim ayında, 2020 ABD Başkanlık Seçimleri öncesinde başlamıştı. Twitter bu değişiklikle birlikte insanları tweet atmaya ve bilgiyi daha düşünceli biçimde yaymaya teşvik etmeyi amaçlıyordu.

Twitter, paylaştığı bir dizi tweet’te “Bunun pratikte gerçekleştiğine inanmıyoruz.” dedi. “Alıntı Tweetlerinin kullanımı arttı, ancak bunların yüzde 45’i tek kelimelik onaylar içeriyordu ve yüzde 70’inde 25’ten az karakter vardı.” Buna ek olarak Twitter, otomatik alıntı tweet istemi yerinde iken retweetlerde ve alıntı tweetlerinde yüzde 20’lik bir düşüş gördü.

Retweetlerde yapılan değişiklikler yerinde iken, görünen alıntı tweetinde hiçbir şey yazmanız gerekmiyordu. Metin alanını boş bırakmak ve buradaki retweet düğmesine basmak, bu tweet’i sizden hiçbir eklenti olmadan takipçilerinizle paylaşmanıza imkan tanıyor. Ancak görünüşe göre, retweetlerde yapılan değişiklik Twitter’ın istediğini tam olarak gerçekleştirmedi, bu nedenle şirket, retweetlerin çalışma şeklini eskisine döndürüyor.

İLGİLİ HABERLER