Eğlence

Twitter’da videolar otomatik olarak oynamaya başladı

apple twitter

twitter-iphone-logo-230315

İçeride süren uzun tartışmalar sonunda Twitter en sonunda reklamverenlere istediklerini veriyor, zaman çizgisi içinde videolar otomatik olarak oynatılabilecek. Geçtiğimiz aylarda platforma doğal video desteğini getiren Twitter, videoların oynatılması için kullanıcıların tıklatmasını gerekli kılmıştı. Bundan böyle tıpkı Facebook ve Instagram’da olduğu gibi videolar otomatik olarak, ancak sessiz şekilde oynatılacak. Sesi açmak için videoya tıklatmanız gerekecek.

Twitter da Facebook gibi otomatik video oynatma özelliğini kapatmaya imkan tanıyor. Bunun için Ayarlar bölümüne girip gerekli ayarı devre dışı bırakmalısınız. Eğer internet bağlantınız iyi değilse veya kısıtlı bir veri planınız varsa, eskiden olduğu gibi tıklatarak çalma moduna geri dönüş yapabilirsiniz. Ayrıca sadece Wi-Fi bağlantısı üzerindeyken videoların otomatik olarak oynatılmasına da izin verebilirsiniz.

twitter-video-otomatik-oynatma-170615

Twitter birçok kullanıcının otomatik video oynatma özelliğini seveceğini kaydetti. Bu özellik web ve iOS platformlarında kullanıma sunuldu, yakın gelecekte Android’e de gelecek. Twitter’ın sahibi olduğu Vine’da paylaşılan 6 saniyelik kliplerin çoktan zaman çizelgesi içinde otomatik olarak oynatıldığı ve Twitter kullanıcıları arasında popüler olduğu Twitter tarafından vurgulanıyor. Video ürün direktörü Baljeet Singh daha önce Twitter’da video izlemenin üç tıklatma gerektirdiği, şimdi bunun sıfıra indirildiğini dile getirdi. Videolar gibi GIF animasyonlar da otomatik olarak oynatılacak.

Singh yakında yeni video özelliklerinin geleceğini kaydetti. Bunların arasında daha önce izlediklerinize dayanan video tavsiyeleri de bulunacak. Reklam pastasında videonun payı giderek artıyor ve şirketler bu pastadan en büyük payı almanın peşinde. Twitter’ın otomatik video oynatma özelliğinin temelinde de bu motivasyon bulunuyor. Twitter’ın reklam gelirleri tarafında gösterdiği zayıf performans CEO Dick Costolo’nun görevini bırakacak olmasının en önemli nedenlerinden biri olarak gösteriliyordu.

Videoyu otomatik oynatma nispeten küçük ve önemsiz bir özellik gibi görünebilir, ancak iş modelini geliştirmeyi hedefleyen Twitter için büyük bir adım olacağı gerçek.

İLGİLİ HABERLER