Teknoloji

Twitter’ın gereksiz içerik ve hesaplarla mücadelesi arttı

twitter microsoft

twitter gereksiz icerikTwitter gereksiz içerik ve sahte ya da gereksiz içerikler paylaşan bot hesaplarla olan mücadelesindeki mevcut durumuyla ilgili olarak bir blog yazısı yayınladı. Şirketten yapılan açıklamada, mayıs ayı itibarıyla sistemin 9.9 milyondan fazla hesabı gereksiz içerik paylaşımı ve otomatik bot kullanımı konusunda sorgudan geçirdiği belirtildi.

Mikro blog servisi API denetimi konusunda da eskiye kıyasla daha sıkı bir tutum izlendiğine dikkat çekti. 2018’in ilk çeyreğinde platformun kurallarını ihlâl ettiği gerekçesiyle 142 bin uygulamanın API’ya erişiminin askıya alındığı belirtilirken, bu uygulamaların 130 milyondan fazla gereksiz tweet attığı ifade edildi.

Şirket ilk çeyreğin tamamlanmasından sonra da izleyen aylarda ortalama 49 bin uygulamanın API erişimini askıya alındığının altını çizdi.

Twitter’dan yapılan açıklamada, gereksiz içerik politikasının ihlâli nedeniyle servise erişimi yasaklanan hesap sayısının ise yüzde 214 oranında arttığı belirtildi. Mart ayında günde ortalama 25 bin olan gereksiz içerik bildirimlerinin mayıs ayı itibarıyla 17 bine gerilediğini belirten Twitter gereksiz içeriklerle ve bot hesaplarla mücadelenin ne kadar sıkı olduğunu göstermeye çalışıyor. Buna rağmen, insanların gereksiz içerik bildirmekten yorulup vazgeçmiş olmasının da bu düşüşteki faktörlerden biri olduğunu belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER