Teknoloji

Twitter gerçek koyu renk modunu prototip uygulamasına ekledi

twitter koyu mod

Twitter, “Twttr” adını taşıyan prototip uygulamasının beta testlerinde bir ayı geride bırakmış durumda. Bu uygulamada deneysel özellikler test eden mikro blog servisi, listeye düzenli olarak yenilerini ekleyecek gibi görünüyor. Twttr‘da test edilecek yeni özellik setinde sohbetleri okumayı kolaylaştıracak yeni bir tasarım, tweet’i üzerinde sağdan sola doğru kaydırma yaparak beğenmek, orijinal tweet sahibini gösterecek etiketler bulunuyor. Gerçek koyu renk modu ve profil ön izlemeleri de, mikro blog servisinin üzerinde çalıştığı yenilikler arasında yer alıyor.

Twitter uzun süredir uygulama üzerinde kurulan diyalogların daha kolay anlaşılabilmesi için çalışıyor. Şirketin ürün yönetimi direktörlerinden Sara Haider, “Twttr” uygulamasını tercih eden beta kullanıcılarının sohbetleri orijinal uygulamanın kullanıcılarına kıyasla diyalogları daha kolay takip edebildiğini belirtti. Haider, tweet’inde şu ifadeleri kullandı: “Bu konuda çok heyecanlıyız. Doğru yolda olduğumuzu görsek de, test ettiğimiz özellikleri herkese sunmamız için çok uzun bir zaman gerekiyor.”

Twitter’ın prototip uygulamasına yerleştirdiği özelliklerden bazılarının varlığı, daha önce ortaya çıkmıştı. Uzun sohbetlerin daha kolay takip edilmesini sağlayan sohbet etiketleri ve diyalogları takibe alabilme özelliği görülmüştü. Bunların yanına daha sonra iOS uygulaması için hazırlanan gerçek koyu renk modu da eklenmişti.

Bu özellikleri Twttr uygulamasını indiren tüm kullanıcılar görebiliyor. Ancak bazı şanslı Twitter kullanıcıları, bu özelliklerle ana uygulamada da karşılaşıyor. Yine de, bu yeniliklerin tüm kullanıcılara ulaşması için sabırlı olmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER