Manşetler

Twitter’dan özel test uygulaması: Twttr

twitter twttr

Twitter yeni özelliklerini herkesin görebileceği şekilde test edeceğini daha önce açıklamıştı. Mikro blog servisi bu sözünü yerine getirmek için harekete geçti ve Twttr adını verdiği deneysel uygulamasını yayınladı. Söz konusu uygulama, Twitter’ın müstakbel özelliklerinin prototiplerini denemeyi mümkün kılıyor.

Uygulama üzerinde ilk olarak diyalog testi gerçekleştiriliyor. Bu doğrultuda Twitter’da ana akış üzerindeki diyaloglar, renk kodlarıyla bir sohbet uygulaması kullanılıyormuş gibi gösteriliyor. Twitter’dan TechCrunch sitesine gönderilen açıklamaya göre, Twttr uygulamasıyla durum güncellemeleri ve sabitlenmiş tanıtıcı tweetler gibi özellikler de test edilecek.

Twitter test programına herkesi kabul etmeyecek

Twitter’ın Prototip Programı için başvurular açılsa da, bu programa kabul edilme ihtimalinin çok yüksek olmadığını belirtmek gerekiyor. Mikro blog servisi ilk etapta İngilizce ve Japonca konuşan yaklaşık 2 bin kişiyi programa kabul edecek. Buna ek olarak, sadece iOS için destek sunulacak. Programa kabul edilenler, deneyimlerini herkese açık olarak paylaşabilecek. Bu sayede Twitter’ın planladığı önemli değişikliklerin neye benzediği daha önceden görülebilecek.

Prototip Programı’nın kapsamı geniş tutulmayacak olsa da, bu durum programın önemli olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Twitter sürekli olarak büyük değişiklikler yapmaktan bahsetse de, bu özellikler beta testi aşamasına gelmeden önce kullanıcılarla pek fazla  etkileşime girmiyor. Twttr uygulaması sayesinde kullanıcıları Twitter’ın planları konusunda daha kapsamlı biçimde fikir sahibi olabilecek.

İLGİLİ HABERLER