Teknoloji

Twitter çok kullanılmayan Fleets özelliğini kapatıyor

twitter fleets

Twitter zaman akışının en üstünde yer alan ve 24 saat sonra kaybolan tam ekran tweet dizisi Fleets’in ömrü gerçekten de kısa oldu. Bu kısa süre boyunca görünen tweet biçimi, yalnızca sekiz ay önce geniş çapta kullanıma sunulmasının ardından, kullanıcıların gösterdiği düşük ilgi ve kullanım nedeniyle kapanıyor.

3 Ağustos’tan itibaren kullanıcılar, zaman akışlarının en üstünde yalnızca aktif Sohbet Odalarını görecekler. Ve geleneksel tweet’leri oluşturmayı sağlayan editör, metin biçimlendirme ve fotoğrafların üzerine GIF çıkartmaları gibi Fleets’in daha fazla kamera düzenleme özelliği ile güncellenecek.

Twitter’ın Fleets’i sonlandırma kararı, yalnızca özelliğin çalışmadığının bir kabulü değil, aynı zamanda şirketin insanları nasıl daha fazla tweet atacağını hâlâ çözememiş olduğu anlamına geliyor. Yıllar boyunca Twitter, yeni kullanıcıların yalnızca başkalarının tweet’lerini okumakla kalmayıp düzenli olarak paylaşımda bulunmalarını sağlamak için çalışıyor. Fleets, Snapchat tarafından icat edilen ve Instagram tarafından daha da popüler hale getirilen popüler sosyal medya formatı hikâyeleri, tweetleme etrafındaki baskıyı azaltmak için kullanma şansıydı.

Twitter’ın ürün başkan yardımcısı Ilya Brown yaptığı açıklamada, “Fleets’in daha fazla insanın Twitter’daki sohbete katılma konusunda kendilerini rahat hissetmelerine yardımcı olacağını umduk.” dedi. “Ancak Fleets’i herkese tanıttığımızdan beri, Fleets ile sohbete katılan yeni insan sayısında umduğumuz gibi bir artış görmedik.”

https://twitter.com/Twitter/status/1415362679095635970

Twitter, duyuru mesajında “Üzgünüz ya da bir şey değil” şeklinde bir cümleyi de paylaştı.

Twitter’ın Kasım ayında herkese sunduğu ve geçen ay Fleet’ler arasında reklamları test etmeye başladığı için özelliğin sonlandırılması fazlasıyla şaşırtıcı oldu. O zaman şirket, reklamları bir grup reklamverenle yapılan bir “deneme” olarak adlandırdı. Bu tam ekran reklamların gelecekte, uygulamanın diğer bölümlerinde görünüp görünmeyeceği ise belli değil.

Brown, “Yaklaşımımızı geliştirmiyor ve ara sıra özellikleri azaltmıyorsak, yeterince büyük şansa sahip değiliz.” dedi. “Twitter kullanan insanlara daha iyi hizmet vermenin daha iyi bir yolu olabileceği zaman, sohbetlere katılmanın, geri bildirimleri dinlemenin ve yön değiştirmenin yeni yollarını oluşturmaya devam edeceğiz.”

İLGİLİ HABERLER