Teknoloji

Twitter Chroma Stories’in geliştiricisini satın aldı

twitter chroma stories

Twitter, Instagram ve Facebook için hikaye formatında paylaşım hazırlamaya yardımcı olan Chroma Stories uygulamasının geliştiricisi Chroma Labs‘i satın aldı. Özü itibarıyla bir fotoğraf ve video düzenleme uygulaması olan Chroma Stories ile Snapchat için de içerik oluşturulabiliyor. Bu satın almanın Twitter’a hikaye formatı gibi “kaybolan” içerikler getirip getirmeyeceği ise şu an için bilinmiyor.

Twitter’ın ürün şefi Kayvon Beykpour tarafından yapılan açıklamada, Chroma Labs çalışanlarının mikro blog servisinin ürün, tasarım ve mühendislik ekiplerinde görev yapacağı belirtildi.

Chroma Labs’in Twitter hesabından yapılan açıklamada ise şirketin satın almayla birlikte kapandığı duyuruldu. Chroma Stories uygulamasının ise mevcut kullanıcıların erişimine açık olacağı ifade edildi. Ancak bundan böyle uygulamaya herhangi bir yeni özellik eklenmeyecek ve uygulama sadece yeni bir iOS sürümünün gerektirmesi hâlinde güncellenecek.

Twitter, Chroma Stories uygulamasının geliştirici ekibinden nasıl yararlanacağı konusunda şimdilik bir işaret vermiş değil. Bu ekibin çalışmalarının etkisini önümüzdeki dönemde farklı ürünlerde görmek sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER