Teknoloji

Twitter’da canlı yayınlarda misafir devri başlıyor

twitter canli yayin

Twitter canlı yayın özelliğine misafirlerin kabul edilmesini mümkün hâle getiriyor. Şirket, söz konusu özelliği geçtiğimiz şubat ayında canlı yayın platformu Periscope’ta kullanıma sunmuştu. Misafirlerin de canlı yayına dahil edilebilmesi imkânı, Twitter’ın iOS ve Android uygulamalarında kullanıcılarla buluşmaya başladı.

Buna göre, yayın sahipleri yayınlarına üç misafiri dahil edebilecek. Yayınlara sesiyle katılan misafirler, yayın sahiplerine sormak istedikleri soruları daha kolay ve rahat biçimde iletebilecek.

Twitter‘dan yapılan açıklamada, yeni özelliğin Periscope‘a eklenmesinden bu yana oldukça pozitif geri dönüşler aldığına dikkat çekildi. Bu olumlu geri dönüşler, misafir kabul etme özelliğinin Twitter’a da eklenmesinde önemli bir rol oynadı. Tıpkı Periscope’ta olduğu gibi, yayına mikrofonlarıyla dahil olan misafirlerin sesleri tüm katılımcılar tarafından duyulabilecek. Misafirler yayından istedikleri zaman çıkıp diğer izleyicilere katılım fırsatı sağlayabiliyor.

Twitter canlı yayın özelliğine misafirlerin kabulüyle daha zengin bir sohbet deneyimi sunabilmeyi hedefliyor. Şirketin ürün sorumlusu Kayvon Beykpour, daha önce yaptığı bir açıklamada kullanıcılara talk show benzeri bir ortam sağlamayı istediklerini dile getirmişti. Sohbetleri daha akışkan kılmayı amaçlayan mikro blog servisi, kullanıcıların önüne daha geniş bir seçenek yelpazesi sunulacağının da altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER