Teknoloji

Twitter botları Meksika’daki protestoları susturmaya çalışıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Pek çok aktivist, sesini duyurmak ve sahada organize olabilmek için Twitter’dan faydalanıyor. Meksika’da yolsuzluğu ve şiddeti protesto etmek amacıyla gerçekleştirilen gösterilerde de mikro blog servisi önemli bir rol üstlenmişti. Meksika’daki olayları inceleyen gazeteciler, Twitter botlarının ülkedeki protestoları, düzenli olarak, susturmaya çalıştığını ortaya çıkardı.

Geçmişleri 2012’ye kadar dayanan hayalet hesapların Başkan Enrique Pena Nieto’yu seçim kampanyasında destekledikleri, ancak faaliyetlerinin 2014 yılında 43 öğrencinin ortadan kaybolmasıyla başlayan protestolar sırasında iyiden iyiye arttığı görülüyor.

Söz konusu botların arkasında kimin olduğu bilinmese de, muhalefet başkan Nieto’nun muhalif sesleri susturmak amacıyla botlardan faydalandığını iddia ediyor. Twitter bugüne kadar sadece şikayet gelmesi durumunda devletten gelen tacizlerle ilgilendiği için bu konuda bir şeyler yapmanın zor olduğu belirtiliyor.

Yine de, Twitter’da özgünlük önemli olduğu için protestocuların sadece oldukları gibi davranarak botları arkaya itebileceklerini hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER