Ulaşım

Uber’i Fransa’da kendi sürücüleri de protesto ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

uber-160715

Bir grup Uber sürücüsü, şirketin Paris ofisinin önünde toplanarak Fransa’nın başkentinde düşen ücretleri protesto etti. L’Express gazetesinde yer alan habere göre, 50 şöför şirketin UberX’teki yüzde 20’lik ve UberPool’daki yüzde 25’lik indirimine yönelik tepkilerini göstermek için bir araya geldi.

Uber Fransa sürücülerinin eylemi, “çevik kuvvet” olarak tanımlanabilecek özel donanımlı polislerin devreye girmesinin ardından son buldu.

Fransız taksi şirketlerinin genç yolcular ve gece geç saatte yapılan yolculuklar için özel promosyon düzenlemesinin ardından Uber de servislerinde indirime gitmişti. Şirket, aradaki farkı altı hafta boyunca karşılayacağını ve artan iş hacmi sayesinde sürücülerinin düşen fiyatlardan etkilenmeyeceğini de açıklamış ve New York’taki sürücülerin indirimin ardından artan gelirlerini örnek olarak göstermişti. Ancak bütün çabalara rağmen, Uber’in Fransa’daki sürücülerini ikna edemediği gerçekleştirilen protestoyla anlaşıldı.  

Uber’in fiyat indirimi, Fransa Anayasa Mahkemesi’nin UberPop servisinin yasağının sürmesi kararından iki hafta sonra gerçekleşmişti. UberPop, Fransa’da taksici sendikalarının yoğun tepkilerine maruz kalmış, bu protestolarının ardından başlayan hukuk süreciyse iki Uber Fransa yöneticisinin yargılanmasına yol açmıştı. Uber’den henüz protestoya ilişkin bir açıklama gelmedi.

İLGİLİ HABERLER