Teknoloji

Twitter Blue, tweet düzenleme süresini ikiye katlıyor

twitter blue

Twitter’ın geçtiğimiz sonbaharda eklenen, merakla beklenen ‘düzenle’ butonu yepyeni bir aşamaya geldi. Bu özellik başlangıçta yalnızca Twitter Blue abonelerine sunulmuş ve yalnızca orijinal tweet’lerin yayınlanmasından itibaren ilk 30 dakika içinde düzenlemeye izin vermişti. Fakat bu durum artık tarihe karışıyor.

Twitter Blue’nun resmi hesabından yapılan bir duyuruyla, artık tweet’lerinizi gönderdikten sonraki bir saat içerisinde düzenleyebileceğinizi öğrendik. Bu duyuru tweeti, değişiklikten bahsetmek adına yayına alındıktan sadece birkaç saniye sonra düzenlendi. Ancak kafa karıştırıcı bir şekilde, ilk yarım saat sonrasında herhangi bir ek düzenleme yapılmadı.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alacağını belirttiği dönemden sonra, ama henüz satın almadan önce, tweet düzenleme özelliği Twitter Blue abonelik paketine eklenmişti. Musk’ın Blue’yu yeniden tasarlaması ve yeni CEO Linda Yaccarino’nun atanmasıyla birlikte, bu özellik, abone olan kullanıcılara mavi doğrulama etiketi ve daha birçok ekstra özellik sunan paketin çarpıcı kısımlarından biri oldu.

“Daha Az Reklam” özelliği henüz yolda

Twitter Blue hakkındaki İngilizce destek sayfası, bu yeni gelen bir saatlik düzenleme süresini yansıtacak şekilde hızlıca güncellendi. (Türkçe sayfada hâlâ eski 30 dakikalık durum geçerli görünüyor.) Geçtiğimiz sonbaharda bu özellik Amerika’da kullanıma sunuldu ve ilk yorumlar Twitter’ın bu konuda doğru kararlar verdiği yönündeydi. Şimdiye dek, tweet düzenleme özelliği önemli sorunlara yol açmamış görünüyor ve düzenlenmiş tweet’lerin geçmişine kolayca erişim, yapılan değişiklikleri fark etmeyi kolaylaştırıyor.

Fakat Twitter Blue’ya olan kayıtların hızı konusunda bazı eleştiriler var ve @TwitterBlue tweet’ine gelen bazı yanıtlar, abonelik paketinin bazı özelliklerinin doğru çalışmadığına dair durumları işaret ediyor. Ek olarak, geçtiğimiz kasım ayındaki yeniden çıkışından bu yana, “daha az reklam” özelliği Blue’nun çekici özelliklerinden biri olarak lanse edildi ama hala kullanıma sunulmadı. Destek sayfasında belirtildiği üzere, bu özellik üzerinde çalışmalar devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER