Manşetler

Twitter Blue sonunda Türkiye’de kullanıma sunuldu, abonelik planlarının fiyatları belli oldu

twitter blue

Twitter’ın ücretli abonelik servisi Twitter Blue, Elon Musk’ın şirketi satın almasıyla birlikte daha fazla imkan sunmaya başlamış ve özellikle abonelere mavi tik verilmesiyle birlikte daha yoğun bir ilgiyle karşılaşmıştı. Artık Türkiye’deki Twitter kullanıcıları da bu servise abone olabiliyor. Twitter Blue Türkiye fiyatı da servisin ülkemizde faaliyete geçmesiyle birlikte belli oldu.

Twitter Blue, Elon Musk’ın şirketi satın almasından önceki dönemde az sayıda ülkede kullanıma sunulmuştu ve getirdiği imkanlar görece sınırlıydı. Tweet düzenleme ve daha uzun video paylaşabilme gibi özellikler bu dönemde Twitter Blue’nun öne çıkan özellikleriydi.

Ancak Elon Musk’ın gelişiyle birlikte işler değişti. Musk’ın ilk icraatlarından biri hesapların onaylandığını gösteren mavi tik (onay) işaretini Blue aboneliğine dahil etmek oldu. Tweet Düzenleme, 1080p video yüklemeleri, Okuyucu, özel gezinti, Yer İşareti Klasörleri, Popüler Makaleler ve 4000 karakterlik tweetler gibi özellikler sunan servisin aylık abonelik ücretine de yeni imkanlara paralel olarak zam yapıldı.

Twitter Blue’nun Türkiye’ye gelişinin yakın olduğuna dair işaretler bir süre önce ortaya çıkmıştı. Pek çok kullanıcı hem internet tarayıcısında hem de mobil uygulamalarda Twitter Blue sekmesini görmeye başlamıştı. Bu sekmede Blue’nun sunduğu özelliklerden bahsedilirken, fiyatı konusunda bilgi verilmiyordu.

Servise Türkiye’den abone olabilmek için daha önce VPN ile Twitter Blue’nun kullanımda olduğu başka bir ülkeye bağlanmak ve bu bağlantı üzerinden Twitter’a girerek abonelik işlemini başlatmak gerekiyordu.

Ancak artık hem Twitter Blue Türkiye fiyatını görmek hem de servise abone olmak mümkün. Öncelikle abonelik işleminin şu an için sadece web veya iOS üzerinden gerçekleştirilebildiğini belirtmekte fayda var. Android kullanıcıları Twitter Blue sekmesini görebilse de, henüz uygulama üzerinden abonelik başlatamıyor.

Twitter Blue Türkiye fiyatı ne kadar?

Twitter Blue Türkiye fiyatı konusunda yurt dışındakine benzer bir yaklaşım izleniyor. Mobil uygulama mağazalarının aldığı komisyon nedeniyle kullanıcıları web ve mobilde farklı fiyatlar bekliyor.

twitter blue türkiye

Twitter Blue’ya abonelik için yıllık planı tercih etmek yüzde 12 oranında tasarruf etmeyi sağlıyor. Web üzerinden bu planı başlatmak için 1569,99 TL ödemek gerekiyor. Böylelikle servisin aylık ücreti 130,83 TL’ye geliyor. Yıllık planın iOS’teki fiyatı ise 2199 TL.

twitter blue türkiye fiyatı

Aylık planın web fiyatı ise 150 TL. Bu plan tercih edildiğinde ödenen toplam yıllık bedel 1800 TL’ye çıkıyor. iOS üzerinden aylık abonelik başlatıldığında ise 209 TL ödemek gerekiyor. Bu planın yıllık toplam bedeli 2508 TL oluyor.

twitter blue türkiye

Bu noktada Android’de uygulanacak fiyatlandırma politikasının da iOS ile aynı olacağını belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER