Teknoloji

Twitter, ünlü isimler için ücretsiz mavi tik sunuyor

twitter mavi tik

Twitter, mavi tik sahibi olmak için ödeme yapmayan kişilerin hesaplarını teker teker eski durumuna getiriyor. Ancak, LeBron James ve birkaç ünlü isim bu durumdan etkilenmiyor.

The Verge sitesi, Twitter’da çalışan bir personelin, daha önce mavi tik için ödeme yapmayacağını belirten LeBron James’e, Elon Musk adına “Twitter Blue üyeliğini ücretsiz olarak uzatma” teklifi yaptığını doğruladı.

Ayrıca site, LeBron James’in medya danışmanı Adam Mendelsohn ile iletişime geçti ve James’in mavi tik için ödeme yapmadığını teyit etti. Ancak, bu bilgiyi yayınladıktan sonra Musk, Stephen King ve William Shatner’ın hesapları da dahil olmak üzere, “birkaç” üyeliği “şahsen” karşıladığını açıkladı.

LeBron James, özellikle Twitter’da ücretli doğrulama sistemine karşı en ünlü eleştirmenlerden biri oldu ve “5 dolar ödemeyeceğim” dedi. Ancak, profilini kontrol ettiğinizde, hâlâ mavi tikli olduğunu görebilirsiniz. Tikin üzerine gelindiğinde, “Bu hesap, Twitter Blue abonesi olduğu ve telefon numarasını doğruladığı için doğrulanmıştır” ifadesi yer alıyor.

Daha önce Twitter Blue’nun aylık 20 dolar olmamasından kısmen sorumlu olan Stephen King, Twitter Blue’ya abone olmadığını ve şirkete telefon numarasını vermediğini belirtti. Perşembe günü ise Musk, King’in aboneliğini karşıladığına dair alaycı bir tweet attı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER