Teknoloji

TweetDeck Mac uygulaması kapanıyor

tweetdeck mac

TweetDeck Mac uygulaması için yolun sonu göründü. Twitter’dan yapılan açıklamada uygulamanın fişinin 1 Temmuz itibarıyla çekileceği belirtildi. TweetDeck ekibi tarafından konuyla ilgili olarak Twitter’dan yapılan paylaşımda “TweetDeck’i daha iyi hâle getirmek için Mac uygulamıza veda ediyoruz. Yeni web uygulamamızın ön izleme sürümünü test etmeye de başladık” ifadeleri yer alıyor.

Mac kullanıcılarının 1 Temmuz itibarıyla TweetDeck’i kullanmak için tek seçeneği web uygulaması olacak. Ancak TweetDeck’in bir uygulama olarak sunduğu deneyimin benzerlerini yaşamak için başka alternatifler de mevcut. Bunlar arasında Unite, Coherence X ve Tweeten gibi seçenekler bulunuyor.

Twitter’ın TweetDeck’i Twitter Blue çatısı altında paralı bir hizmet olarak sunmayı planladığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Twitter’ın müstakbel sahibi Elon Musk’ın Twitter Blue üzerinden iddialı gelir hedefleri koyduğu biliniyor. Dolayısıyla TweetDeck’in de ayrı bir hizmete dönüştürülmesi ihtimal dışı görünmüyor.

TweetDeck Mac uygulamasını kapatma kararı alan Twitter, TweetDeck’in yenilenmiş versiyonunu test etmeye geçtiğimiz yıl başlamıştı. Yeni görünümde Twitter’ın web uygulamasıyla aynı tasarım dili kullanılıyor.

İLGİLİ HABERLER