Teknoloji

tvOS 9.1 ile Apple TV iOS Remote uygulamasıyla kontrol edilebiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tvos 9.1

Apple TV için ilk büyük yazılım güncellemesi tvos 9.1 çıktı. Güncellemeyle birlikte Apple Music’i Siri üzerinden kontrol etme imkanı sunuldu. Ne var ki, Türkiye’de ne Apple Music faaliyette olduğu ne de Apple TV’deki Siri özellikleri kullanılabildiği için, bu güncellemenin getirdiği en büyük yenilik şu an için Türkiye’deki dördüncü nesil Apple TV kullanıcılarıyla fazla ilgili görünmüyor.

Ekim ayında Apple TV piyasaya çıktığında Siri üzerinden Apple’ın müzik servisinin kontrol edilemiyor olması garip karşılanmıştı. Ancak Apple hızlı davranarak bu eksikliği kısa zamanda gidereceğini taahhüt etmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Video: Apple TV (2015) Kutusundan Çıkıyor

Tanıtımın hemen ardından Apple, Siri’nin Apple Music’i desteklemesinin gelecek yılın başlarını bulabileceğini söylemişti. Ancak geldiğimiz noktada şirketin bu zaman çizelgesinin önünde davrandığını görüyoruz.

tvOS 9.1 ile birlikte Remote uygulaması destekleniyor

9to5Mac’in haberine göre, tvOS 9.1 güncellemesi aynı zamanda Apple TV’yi iOS Remote uygulamasıyla birlikte kontrol etme imkanını da getiriyor. İşte bu, Türkiye’deki Apple TV kullanıcılarını şu an için ilgilendiren en büyük haberlerden bir tanesi.

İLGİLİ HABERLER