Teknoloji

Türkiye’de 2018’e damga vuran YouTube videoları belli oldu

youtube sıra

2018’in son ayının başlamasıyla sosyal ağlar ve çevrimiçi platformlar yılın geri kalanına bakış atmaya ve değerlendirmelerini paylaşmaya başladı. Bu gruba son olarak YouTube katıldı. Popüler video paylaşım sitesi, 2018’de Türkiye’den en çok ilgi gören videoları duyurdu.

YouTube’un en çok izlenenler listesinde videolar “genel içerik” ve “müzik” olmak üzere iki kategoriye ayrılıyor. Genel içerik kategorisindeki videolar arasında göze ilk olarak bir ara oldukça konuşulan uzaylı dansını gösteren, “Dans eden yeşil uzaylı” videosu bulunuyor. Çağla Şıkel’in uzaylı dansı yaptığı video da yılın en çok izlenenleri arasında yer alıyor. YouTube’un Türkiye’deki en ünlü yüzlerinden biri olan Enes Batur “Sen Yerinde Dur” videosuyla listeye girerken, Orkun Işıtmak’ın “Inna ile Evleniyoruz” videosunun da bir hayli izlendiği görülüyor.

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”9SBpgX7GRYk”]

Listenin geri kalanında ise dizilerin varlığı göze çarpıyor. “Sen Anlat Karadeniz” dizisinin ilk bölümü, “Söz” dizisinin 50. bölümü, “Çukur” dizisinin 2. sezonu için hazırlanan 2. tanıtım videosu, YouTube’da en çok izlenen videolar arasına girdi. Çocukların sevgilisi Niloya‘nın üç yeni bölümünden oluşan video da izleyicilerden büyük ilgi gördü.

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”gi80-tmEduI”]

Müzik kategorisine geçildiğinde ise Aleyna Tilki ve Emrah Karaduman‘ın iki videoyla en çok izlenenler arasına girdiği görülüyor. İkilinin “Yıldızlı Şarkılar” albümü için kaydettiği “Yalnız Çiçek” ve Emrah Karaduman’ın “BombarDuman” albümünde yer alan “Dipsiz Kuyum” şarkılarına çektiği klipler, YouTube’da yüksek izleme sayılarına ulaştı. Mabel Matiz‘in “Öyle Kolaysa“, İdo Tatlıses‘in “Sen“, Veysel Mutlu‘nun “Vay Delikanlı Gönlüm” ve Feride Hilal Akın ile Hakan Tunçbilek‘in “Gizli Aşk” klipleri de Türkiye’deki YouTube kullanıcılarından büyük ilgi gördü.

İLGİLİ HABERLER