EğlenceManşetler

Türkiye GP 2021 ile ilgili yeni karar; haziranda yarış olmayacak

f1 2021 türkiye gp

Türkiye GP 2021’in 11-13 Haziran tarihleri arasında İstanbul Park pistinde düzenlenmesi planlanıyordu. Bunun resmi duyurusu birkaç hafta önce yapılmıştı. Ancak son günlerde yarışın Türkiye’de yapılmayacağına yönelik dedikodular çıkmıştı. Formula 1 yönetimi bugün yaptığı açıklamayla durumu netleştirdi. Haziran ayında yapılması planlanan Türkiye GP iptal edildi.

İngiltere’nin geçtiğimiz hafta Türkiye’yi kırmızı listeye alması, yarışın durumunu belirsiz hâle getirmişti. İngiltere’nin kararı nedeniyle Türkiye’den bu ülkeye seyahat edenlerin 10 gün boyunca otelde, karantinada kalmaları ve masrafları da kendilerinin karşılamaları gerekiyordu.

Motorsport.com’un haberine göre Türkiye GP, Azerbaycan GP’den bir hafta sonra gerçekleştirilecekti. Daha sonraki Fransa GP ile iki haftalık ara olacağı için, İngiltere’de yaşayan Formula 1 çalışanları ve takımları evlerine dönecekti. Ancak 10 günlük karantina zorunluluğu nedeniyle bu süreyi otelde geçirmek zorunda kalacaklardı. Karantinada geçirilecek gün sayısını azaltmak için Türkiye GP ile Azerbaycan GP’lerinin takvimdeki yerlerinin değiştirilmesi gündeme gelmişti. Ancak Azeri yetkililerin her şeyin tam olarak planlanması nedeniyle buna izin vermediği belirtildi.

Formula 1 yönetimi, bugün takvimin önümüzdeki haftalarda uygulanacak halini güncelledi. Bunun sonucunda 13 Haziran’da yapılacak Türkiye GP’nin iptal edildiğini duyurdu. Ancak bu, 2021 yılı içinde Türkiye GP umutlarının tamamen bittiği anlamına gelmiyor. Yapılan açıklamada takvimin o bölümündeki yarışın yapılmasının mümkün olmadığı, Türkiye GP organizatörlerinin daha önce Çin GP organizatörlerinin yaptığı gibi ilerleyen bir dönemde, şartların daha iyi olduğu bir tarihte yarışı yapma yönünde talepte bulundukları belirtildi. Yarışın gerçekleştirilmesi konusunda açık kapı bırakıldı.

Türkiye GP’nin 13 Haziran’daki yerini kaybetmesinin ardından normalde 27 Haziran’da gerçekleştirilecek Fransa GP bir hafta öne çekildi. Yani Fransa GP 20 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Formula 1 CEO’su Stefano Domenicali, “Türkiye’de yarışmak için hepimiz sabırsızlanıyorduk ancak seyahat kısıtlamaları, haziran ayında orada yarış yapamayacağımız manasına geliyor. Formula 1 bir kez daha gelişmelere hızlı bir şekilde tepki göstererek çözüm buldu. Avusturya’da art arda iki yarış yapacağımız ve 23 yarışlık takvimin korunacak olmasından dolayı mutluyuz.” dedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER