Teknoloji

Türkiye’de üretilen Xiaomi telefonları ile ilgili Bakan Varank’tan açıklama

xiaomi türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bu hafta içinde Oppo’nun Türkiye’deki üretim tesislerini ziyaret etmiş olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bu sefer de Xiaomi’nin Türkiye’de akıllı telefonlarının üretimini gerçekleştirdiği, Finlandiya menşeli Salcomp’un İstanbul Avcılar’daki üretim tesisinde incelemelerde bulundu. Anadolu Ajansı‘nın haberine göre Varank, Xiaomi’nin Türkiye’de üretilen telefonlarının önümüzdeki aydan itibaren satılmaya başlanacağını kaydetti.

Varank, Türkiye’de 10 milyonun üzerinde akıllı telefonun satıldığını, bu nedenle de önemli bir pazar olduğunun altını çizdi. Xiaomi telefonlarının üretiminin gerçekleştirildiği Salcomp tesisi sayesinde tam kapasiteyle üretime geçildiğinde 2 bin kişinin istihdam edileceğini söyledi.

Xiaomi’nin Türkiye’deki telefon üretimini Finlandiya menşeli Salcomp gerçekleştiriyor. Şirket, 1975 yılında kurulmuş eski bir fabrikayı satın alarak burayı modern bir üretim tesisi hâline getirdi. Varank’ın belirttiğine göre 15 bin metrekarelik kapalı alanda üretim yapılacak. Yaklaşık 7 bin 500 metrekarelik bir temiz oda da oluşturuldu. Tesiste yıllık 5 milyonluk telefon üretim kapasitesi hedefleniyor.

İLGİLİ HABERLER