Teknoloji

Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde Süreyya Ciliv: 4G’ye geçiş 2015’te başlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

turkcell-ceo-sureyya-ciliv-121114

Turkcell’in kurumsal müşterilerini ve iş ortaklarını bir araya getiren Turkcell Teknoloji Zirvesi, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Açılış konuşmasını Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş’ın yaptığı etkinlikte Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de Kocabaş’ın hemen ardından sahne aldı ve Turkcell’in “Yeni Dünya” vizyonunu tanımladı.

Süreyya Ciliv’in konuşmasının önemli satırbaşlarına bakacak olursak, Türkiye artık TV ekranına akıllı telefon ekranından daha az bakıyor. Ciliv’in sunumunda gösterilen ve Millward Brown AdReaction 2014 araştırmasının sonuçlarından alınan istatistiklere göre, Türkiye’deki kullanıcılar günde ortalama 111 dakika TV’ye, 109 dakika PC’ye, 132 dakika akıllı telefona ve 39 dakika da tablete bakıyor. Bu da mobil cihazların artık yanımızdan ayırmadığımız, gözümüzü sürekli üstünde tuttuğumz cihazlar hâline geldiğini gösteriyor.

4G de Ciliv’in konuşmasında önemli bir yer tuttu. 4G’ye geçiş için geç kalıp kalmadığımızın sorgulanmaya başladığı bir dönemde Ciliv, 2015 yılında 4G için geçiş çalışmalarının başlayacağını kaydetti. 4G’nin dünyaya yayıldığını söyleyen Ciliv, kendilerinin de bu teknolojiye hazır olduklarını, 2015’ten itibaren de geçişin başlayacağını dile getirdi.

Giyilebilir cihazlara da değinen Ciliv, yakın gelecekte bunların hayatımızın önemli bir parçası olacağını, Mobil Cüzdan sayesinde de fiziksel cüzdanlara olan ihtiyacın ortadan kalkacağını vurguladı.

Konuşmasının sonunda son günlerde okuduğu “Boys in the Boat” adlı kitaptan bahseden Süreyya Ciliv, kitaba konu olan, Washington Üniversitesi kürek takımında yarışan dokuz yarışçının fakirlikten 1936 Berlin Olimpiyatları’nda şampiyon oluncaya kadar olan hikayesini kısaca özetledi. Seattle kentinden çıkan bu dokuz gencin bir ruhu ateşlediğini ve takım oyunu sayesinde başarılı olarak, Seatle’ın Amerika’nın en güzel şehri olmasına nasıl katkıda bulunduklarının altını çizdi. Hikayeyi takım oyununun önemine bağlayan Turkcell Genel Müdürü, Turkcell’in de şirketler içerisinde bir takım oyuncusu olarak rol almaya hazır olduğunu dile getirdi.

BASIN BÜLTENİ

Ciliv: “Sayın Bakan müjde verdi, 4G 2015’te Türkiye’de”
Türkiye’nin en kapsamlı teknoloji etkinliklerinden Turkcell Teknoloji Zirvesi bugün başladı. 112 oturumda 200’ü aşkın fikir önderini 12 binin üzerinde davetliyle bir araya getirecek teknoloji zirvesi, ilk gününde 6000’den fazla kişiyi ağırladı.

Zirve’nin ana konuşmacısı Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Salı akşamı Turkcell 20. yıl resepsiyonunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’dan aldığı müjdeyi Teknoloji Zirvesi katılımcılarıyla paylaştı. Ciliv, 4G’nin 2015’te Türkiye’ye geleceği konusunda Bakan’dan müjde aldığını ifade etti.

Türkiye’nin lider teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell’in, kurumsal müşterilerini ve iş ortaklarını en önemli fikir önderleriyle buluşturmak, deneyimlerin paylaşıldığı bir zihin jimnastiği platformu yaratmak ve iş dünyasını tüm dünyada yaşanan teknolojik dönüşüme davet etmek üzere düzenlediği Turkcell Teknoloji Zirvesi, görsel açıdan etkileyici bir ses ve ışık şovuyla bugün başladı.

İki gün boyunca Haliç Kongre Merkezi’nde devam edecek zirveyi ilk gün 6000’in üzerinde katılımcı izledi. Ana teması “İleri Turkcell teknolojisiyle şirketinizi geleceğe taşımak” olan Zirve’nin açılışını, “Yarın İçin Şimdi” başlıklı konuşmasıyla Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satış Grubu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş gerçekleştirdi. Kocabaş’ın ardından Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ana konuşmacı olarak sahne aldı.

Bu yıl 7. kez düzenlenen Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde ilk gün, “Dünyayı Değiştiren Teknolojiler”, “İnovasyondan Deneyime”, “Mobil İşletme”, “M2M 2.0: Nesnelerin İnterneti”, “Yakınsama Çözümleri”, “Turkcell İş Ortaklığı Alanı”, “Yazılımcılar ve Girişimciler Alanı”, “Dijital İçerik ve Yeni İş Modelleri”” kategorileri altında 52 paralel oturum gerçekleştirildi. Şirketlerin işlerine değer katan Turkcell ürün, servis ve çözümleri, Turkcell çözüm ortakları, tedarikçileri ve müşterileriyle birlikte anlatıldı. Fuaye alanında açılan teknolojik uygulamaların birebir deneyimlenebildiği standlar da büyük ilgi topladı.

Kocabaş: “Daha çevik ve rekabetçi olmanın yolu ‘gerçek zamanlı’ olmaktan geçiyor.”
Turkcell Teknoloji Zirvesi’nin ajandasında iki gün boyunca “teknolojinin hayatımızdaki yeri” ve “teknolojiyle kazanmak” kavramlarının olacağını belirten Kocabaş, Turkcell’in kuruluşunun 20. yılı olması nedeniyle konuşmasına bu süreçte kendilerini destekleyen kurumsal müşterilerine teşekkür ederek başladı. Kocabaş, konuşmasında işletmelerin başarıya ulaşmak için anı yakalaması gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi:
“Günümüz iş dünyasında hız çok önemli. Bugün artık anlık yaşıyor ve çevremizdeki her şeyin yaşadığımız ana ayak uydurmasını istiyoruz. Bu yüzden şirketler açısından da bilgiyi gerçek zamanlı toplamak, işlemek ve kullanmak, yani gerçek zamanlı olmak kritik. Geleceğin başarılı şirketleri, bilgiyi, veriyi ve zamanı doğru yönetenler olacak. Yani şirketler için daha çevik ve rekabetçi olmanın yolu gerçek zamanlı olmaktan geçiyor. Yarına hazır olmak için şimdiden aksiyon almak gerek.”

Kocabaş’ın ardından günün ana konuşmacısı, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Yeni Dünyada Kazanmak” başlıklı oturumu gerçekleştirdi. Bu başlığı özellikle tercih ettiğini belirten Ciliv, bir teknoloji devrimi olduğunu ve artık yeni bir dünyanın varlığını kabul etmek gerektiğini vurguladı.

Ciliv’den şirketlere çağrı: “Turkcell’le birlikte kürek çekin”

Süreyya Ciliv, konuşmasında şunları söyledi:
“Herkes kazanmak ister. ‘Nasıl kazanacağız?’ sorusunun yanıtı ise geleceği doğru okumak. Dünya çapında en başarılı iş sahiplerini tanıma fırsatım oldu, hepsinin ortak noktası geleceği iyi okumaları. Yeni dünyayı teknoloji şekillendiriyor. Eğer bu dünyayı iyi tanırsak hep beraber kazanırız. Benim iş hayatından ediğindiğim temel ders, odakta müşterinin olması gerektiği. O ayın gelirinin ne olduğu değil müşterim için en iyisi nedir sorusu sizi doğru yola götürür. Müşteri velinimetimiz demek kolay ama önce müşterinizi tanımanız, ne istediğini bilmeniz gerek. Müşterinize fayda sağlamak ve fark yaratmak için gereken şeyler; takım oyunu, inovasyon, bilgi, teknoloji ve yatırım. Turkcell olarak biz takım oyununa büyük önem veriyoruz. Tıpkı kendi içimizde olduğu gibi müşterilerimizle kurduğumuz ilişkide de bu önemli bir faktör. Tıpkı bir kürek takımı gibi birlikte çalışarak değer yaratmanın önemine inanıyoruz. Buradan sizlere bir çağrıda bulunmak istiyorum. Yeni dünyada kazanmak için Turkcell’le birlikte kürek çekin. “

Turkcell Genel Müdürü Ciliv, Salı akşamı Ankara’da gerçekleşen Turkcell 20. Yıl resepsiyonunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’dan aldığı müjdeyi de Teknoloji Zirvesi katılımcılarıyla paylaştı:
“Bireyler için, şirketler için, şehrimiz için, ülkemiz için internet altyapısı çok önemli. Bugün dünya ‘önce mobil’ diyor. Tüm global teknoloji şirketleri, gelirlerinin büyük bölümünü mobil cihazlar üzerinden elde ediyor. Türkiye’de de 2011’den itibaren akıllı telefon satışları patlama yapmış durumda. Yeni dünyayı şekillendiren en önemli konu, ‘her yerden erişim’. Mobil internet sayesinde bugün artık her yer ofis ve bilgisayarlar her yerde. Bugün Türkiye’deki 3G şebekesi dünyanın en güçlü şebekelerinin başında geliyor. Bu avantajımızı korumamız çok önemli. Dün akşam gerçekleştirdiğimiz 20. yıl resepsiyonumuzda Sayın Bakanım da müjde verdi, 2015’te 4G Türkiye’ye gelecek. Artan trafiği karşılamak için bu olmak zorunda. 3G geleli 5 sene oldu, mobil trafik 200 kat arttı. Her sene en az %100 artış söz konusu. Bu yüzden 4G’ye yatırım yapıyoruz. Turkcell olarak 4G’ye hazırız. Ayrıca 5G için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni dünyada akıllı cihazlar ve bulut altyapısı arasında kesintisiz iletişim sağlanması çok kritik. Dün Sayın Cumhurbaşkanımızın önünde de söz verdik, daha çok yatırım yapacağız, zaten yapıyorduk daha da yapacağız.”

Fuaye alanındaki uygulama standları büyük ilgi gördü
Turkcell Teknoloji Zirvesi’nin ilgi odaklarından biri de fuaye alanında yer alan standlar oldu. Yakın geleceğin yeni teknolojilerle nasıl şekilleneceğini örnekleyen İleri Görüş standı, 25 binin üzerinde genç yazılımcının geliştirdiği projelerden örneklerin sergilendiği Geleceği Yazanlar standı, müşterilerinin alışkanlıklarını anlayarak onlara en uygun teklifleri yerinde ve zamanında sunan teknolojinin anlatıldığı Mikro Lokasyon Platformu standı, davetlilerden yoğun ilgi gördü.

LTE Broadcast ilk kez Teknoloji Zirvesi’nde
Tteknoloji tutkunları, 4G standında LTE Advanced hızını deneyimleyeme fırsatı buldu. de 4G hızıyla “FIFA 15” oynayan katılımcılar, standda aynı zamanda 4K ve 3D bir videoyu çevrimiçi izleyerek 4G’nin farkını bizzat deneyimledi.

4G standı, bir ilke de sahne oldu. Zirveye katılanlar, LTE’nin yeni özelliklerinden biri olan ve aynı anda birden fazla yayının çok sayıda mobil kullanıcı tarafından izlenmesi imkanı sunan LTE-Broadcast’i deneme fırsatına da sahip oldu. Dünyada sayılı operatörde denenmekte olan LTE destekli bu servisi, 4 farklı açıdan izlenebilen bir tenis maçı üzerinden denendi.

Maker Faire ilk kez Türkiye’de
Teknoloji Zirvesi kapsamında, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen İstanbul Mini Maker Faire de Haliç Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Ücretsiz ve halka açık olan Fuar, bugün de 11:30-17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Mini Maker Fair’in İstanbul ayağına yaklaşık 100 proje katılıyor. Turkcell ev sahipliğindeki etkinlikte, Maker Hareketi ile ilgili konuşmaların olduğu seanslar da bulunuyor. İstanbul Mini Maker Fuarı’nda kişisel 3-boyutlu yazıcılar, çocuklar için bölüm, robot bölümü, el işi bölümleri yer alıyor. Beyin dalgalarını okuyan sistemlerden, giyilebilir teknolojilere, yerli 3-boyutlu yazıcılardan, drone’lara kadar kişilerin kendi ürettiği projeler fuarda sergileniyor.

Cannes Lions’un ödüllü işleri de Zirve’de
Dünyanın önde gelen yaratıcılık yarışmalarından biri olan Cannes Lions Yaratıcılık Festivali’nin ödüllü işleri bu yıl ilk kez Turkcell’le Türkiye’de Teknoloji Zirvesi’nde sergileniyor. 90 ülkeden 12 bin katılımcının izlediği Haziran 2014’teki Yaratıcılık Festivali’nde film, radyo, doğrudan pazarlama, promosyon, tasarım, medya gibi geleneksel formatların yanı sıra mobil, markalı içerik ve eğlence, inovasyon, ürün tasarımı, etkinlik gibi alanlarda 37 bin 400 eser ödül için yarışmış; Türkiye, 8 Aslan heykelciği elde ederek büyük bir başarıya imza atmıştı.

Oturum ve röportajlar canlı izlenebiliyor
Turkcell Teknoloji Zirvesi’ne gelenler, program akışını ve oturumları rahat takip etmek için mobil telefonlarına Teknoloji Zirvesi uygulamasını indirebiliyor. Zirvesi’ye katılma fırsatı bulamayanlar için de teknolojik çözümler düşünüldü. Etkinliği gün boyunca Twitter’da #TeknolojiZirvesi etiketi ile takip etmek, oturumları ve röportajları www.turkcell.com.tr/teknolojizirvesi adresinden etkinlik boyunca canlı olarak izlemek mümkün.

İLGİLİ HABERLER