Manşetler

Türkiye’de üretilen kırmızı ve beyaz Turkcell T40’lar banttan çıkmaya başladı

Turkcell’in geçtiğimiz ağustos ayında ilk kez gösterdiği Turkcell T40 Türkiye’de tasarlanan ilk akıllı telefon olarak nitelendirilmişti. Daha o zamanlar üretimin ilk aşamada yurt dışında gerçekleştirileceği, ancak yıl bitmeden Türkiye’de de belirli bir bölümün üretimine geçileceği belirtilmişti.

turkcell-t40-made-in-turkey (650 x 433)

Ekim ayında T40’ı tüketicilerle buluşturan Turkcell söylediğini yerine getirdi ve 2013 bitmeden yerli akıllı telefonunu Türkiye’deki üretim bandından çıkarmaya başladı. Turkcell’den gelen açıklamaya göre, kırmızı ve beyaz renk seçeneklerine sahip olan ve “Made In Turkey” damgalı Turkcell T40’lar Vestel’in Manisa’daki tesislerinde üretiliyor. Üretim bandından çıkan bu yerli üretim Turkcell T40’lar ocak ayından itibaren satışa sunulacak.

turkcell-t40-kirmizi (400 x 457)Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, “Müşterilerimizden büyük ilgi gören Turkcell T40’lar 2,5 ayda yaklaşık 100 bin T40 sattı. Bugün gururla müjdeliyoruz ki Turkcell T40’ı Türkiye’de üretme hayalimiz de gerçeğe dönüştü.” şeklinde değerlendirme yaparken “Turkcell’in açtığı yoldan ilerleyerek yerli üretim hedefleyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Sektörün lideri, yerli üretimin öncüsü olarak bu gelişmeleri büyük memnuniyet ve gururla takip ediyoruz.  Türkiye sahip olduğu potansiyeli tam anlamıyla açığa çıkardığında ve başta vergi olmak üzere devletin de teşvikleriyle önemli bir yerli ekosistemi oluşacağına inanıyoruz. Yerli üreticilerin sayısı arttıkça da bir gün dünya çapında bir akıllı telefon markamızın çıkmaması için de hiçbir sebep görmüyoruz.” diyerek Turkcell’in bu hamlesinin dünya çapında akıllı telefon markası çıkmasına vesile olabileceği yönündeki dileklerini de dile getirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Turkcell T40 İncelemesi

Turkcell T40’ta 4 inç, 800 x 480 piksel çözünürlüklü ekran, 1.2 GHz çift çekirdekli Qualcomm yongaset, 5 megapiksel HDR arka kamera, 4 GB dahili hafıza, 240 saat bekleme ve 480 dakika konuşma imkanı sunan pil gibi başlıca teknik özellikler bulunuyor. Android 4.1 Jelly Bean’in yüklü olduğu telefonda çeşitli Turkcell uygulamaları ve Turkcell tarafından özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER