Teknoloji

Turkcell Superonline fiber internette upload ve download hızlarında artışa gitti

turkcell superonline upload
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni tip koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla uzmanlar ve devlet yetkililerinin zorunlu hâller dışında evde kalınmasını önerdiği bugünlerde evdeki internet bağlantısının hızı ayrı bir önem kazandı. Özellikle upload, yani yükleme hızının iyi olması özelikle video konferans ve bunun gibi karşı tarafa verinin yoğun şekilde gönderildiği işlerde büyük önem taşıyor. Turkcell Superonline bu yönde önemli bir adım attı.

Son zamanlarda tüketicilerden internet servis sağlayıcılarına, özellikle upload hızlarında artırıma gidilmesi yönünde talepler artmıştı. Download, yani indirme hızları genel olarak internet üzerinde gezinti ve bir şeyler izlemek için yeterli oluyor. Ancak söz konusu upload hızı olduğu zaman, hızın genellikle 5 Mbps seviyesini geçmediğini görüyoruz.

Örneğin Turkcell Superonline, 10 yıl aşkın zamandır fiber internet abonelerine, hızları ne olursa olsun en fazla 5 Mbps seviyesine çıkan indirme hızını sunuyordu. Uzun zamandır hem işte hem de evde Turkcell Superonline’ın fiber internet bağlantısını kullanarak işlerimizi yapıyoruz ve bu seviyedeki upload hızı ile YouTube’a video yükleme ve benzeri yükleme işlerini yerine getiriyorduk. Bu hız nedeniyle özellikle acil olan yayın durumlarında video işlemeyi düşük bit hızında, dosya büyüklüğünü az tutacak biçimde yapmayı tercih ediyorduk.

Turkcell Superonline fiber internette upload hızı 20 Mbps

Dün teknoloji ile ilgili internet forumlarına düşen haberde Turkcell Superonline’ın 5 Mbps olan upload hızını 20 Mbps’ye çıkardığı yer alıyordu. Şirketten henüz konuyla ilgili resmi bir duyuru gelmedi, ancak hem akıllı telefondan hem de modeme Ethernet kablosuyla test yaptığımız bilgisayarda 20 Mbps’lik indirme hızına rastladık.

Üstelik Turkcell Superonline sadece upload hızını yukarı çekmekle kalmamış. İndirme hızında da artırıma gitmiş. Normalde 35 Mbps maksimum hızda bir paket kullanıyoruz. Bilgisayar üzerinden test yaptığımızda indirme hızının da 50 Mbps seviyesine çıktığını gördük.

Evden çalışma ve eğitimin çok önem kazandığı bu zamanlarda internet servis sağlayıcılarının müşterilerini dinlemeye başlaması güzel. Umarız, diğer servis sağlayıcıları da Turkcell’in yolunu takip eder ve sonunda tüketiciler daha yüksek upload hızlarıyla işlerini daha hızlı ve rahat şekilde yerine getirir.

Sizde durum nasıl? Hangi internet servis sağlayıcısından hizmet alıyorsunuz ve hangi hızları görüyorsunuz? Speedtest veya benzeri hız testi uygulamalarını veya web sitelerini kullanarak test yapabilirsiniz. Aşağıdaki yorum alanından sonuçları bizimle de paylaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER