Manşetler

Turkcell’in sanal asistanı Yaani Asistan nasıl çalışıyor? – Video

yaani asistan turkcell

Turkcell, arama motoru Yaani’yi sanal asistan ile daha da genişletiyor. Yapay zekânın gücünden yararlanan Yaani Asistan’ın tanıtımı Turkcell Teknoloji Zirvesi‘nin açılış konuşmasında genel müdür Murat Erkan tarafından gerçekleştirildi. Erkan, Yaani Asistan’ın hem işte hem de özel hayatta kullanımından bazı örnekler gösterdi.

Erkan, öncelikle işle ilgili bir gösterim yaptı ve şirket işleri için kullandıkları paneldeki bir veriyi bizzat asistandan okumasını istedi. Daha sonra asistan bu bilgiyi BiP üzerinden yöneticiye iletti. Yaani Asistan, hastane randevu sistemiyle de entegre edilmiş durumda. Erkan, gelecek hafta gerçekleştireceği Adana seyahati sırasında bu şehirde açılan Adana Şehir Hastanesi’nde muayene olmak için randevu aldı. İlginç olan nokta ise Yaani Asistan’ın, Erkan’ın söylediği ilk saati, yöneticinin takviminin dolu olması nedeniyle geri çevirmesi, bunun yerine başka bir saati randevu için önermesi oldu.

Bu durum Yaani Asistan’ın yapay zekâ tarafındaki marifetlerini gösteriyor. Öte yandan “her zamanki tostundan sipariş etmesi”, “her zamanki kahvesini yapması” ve Fizy’deki çalma listesinden bir parça seçmesi gibi hareketleri de Yaani Asistan’ın alışkanlıkları ve hareketleri öğrenen bir asistan olduğunu gösteriyor.

Yaani Asistan şu an için bir uygulamada çalışıyor. Erkan bu uygulamanın ne zaman sunulacağı ve her telefonda kullanıp kullanılmayacağı konusunda ise herhangi bir bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER