Teknoloji

Turkcell Akıllı Depo’da saklanan dosya sayısı 32 milyona ulaştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

turkcell-akilli-depo-281114

Depolama alanı günümüzde mobil cihazların en büyük ihtiyaçları arasında yer alıyor. Cihaz hafızalarıyla yetinmek istemeyen kullanıcılar, bulut depolama servislerine sıklıkla başvuruyor. Bu ilgi bulut depolama sektörünün de teknoloji dünyasının yeni gözdeleri arasına taşıdı. Küresel çapta faaliyet gösteren servislere ek olarak, yerel mobil operatörler de abonelerine bulut depolama seçenekleri sunuyor. Bu seçeneklerden biri olan Turkcell Akıllı Depo, bir yıl içinde 1 milyon kullanıcıya ulaşmayı başardı.

Bir yıllık süre içinde Turkcell Akıllı Depo’da 32 milyon dosya saklanırken, servis üzerindeki toplam fotoğraf albümü sayısının da 450 bine ulaştığı belirtildi. Turkcell’in kişisel bulut servisine yüklenen verilerin güvenliği ise yine şirkete ait veri merkezlerinde sağlanıyor. Turkcell Akıllı Depo’da yeni kullanıcılara 1 GB alan hediye edilirken, Turkcell Platinum abonelerine 50 GB’lık bir depolama alanı tahsis ediliyor. Akıllı Depo kullanıcıları serviste sakladıkları dosyaları Akıllı Depo üyesi olmayan kişilerle de paylaşabiliyor.

Akıllı Depo’nun 1 yıllık yolculuğunu değerlendiren Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, akıllı telefonlarla birlikte kişisel veri üretiminin artışa geçtiğini ve depolama alanına duyulan ihtiyacın da arttığını dile getirdi. Kişisel bulut servislerinin bu noktada giderek önem kazandığını söyleyen Sevilengül, Akıllı Depo sayesinde müşterilerinin tüm dijital verilerini güvenli bir ortamda saklayabildiklerini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER