Teknoloji

Borsa İstanbul’da gong Turkcell’in 25. yaşı için çaldı

turkcell biz
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

25. yaşını kutlayan Turkcell‘in kutlama etkinliklerinin en son durağı Borsa İstanbul oldu. Borsa İstanbul’un bugünkü sabah seansında açılış gongunu Borsa İstanbul ve Turkcell’in yöneticileri birlikte çaldı. Törene Borsa İstanbul adına BİST Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan ile BİST Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Çetinkaya; Turkcell adına ise Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Koç, Genel Müdür Murat Erkan ve Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Osman Yılmaz katıldı.

Törende konuşan BİST Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan şu ifadeleri kullandı: “Turkcell Türkiye’nin büyük bir gururu. Bilişim teknolojileri ve cep telefonuyla tanışmamız, hayatımızı kolaylaştıran bu güzel ve güzide teknoloji şirketimizin 25. yılını kutluyor, yeni başarılarıyla birlikte Türkiye ekonomisine katkısının artacağını da söyleyerek, hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

Turkcell adına konuşan yönetim kurulu başkanı Ahmet Akça ise şirketin 25 yaşında bir delikanlı olduğunu ve, tıpkı hayata asılan bir genç gibi, insanların hayatını kolaylaştırmak için durmadan çalıştığını dile getirdi.

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, sözlerine şöyle devam etti: “25 yaşında olan bu delikanlı daha 5 yaşında iken BİST’e girdi, New York borsasına da kote oldu. Bölgede de atılım yapmaya başladı. Önce ses, şimdi de data var hayatımızda. Çok stratejik bir sektörde hizmet veriyoruz. Telekomünikasyon sektörü yerli ve milli bir anlayışla yönetilmesi gereken bir sektör. Türkiye hassas bir coğrafi bölgede bu yüzden konu daha da hassas. Buradan sesleniyorum, bir çağrı yapıyorum; önümüzde 5G var. Yılda minimum 1 milyara dolara yakın yatırım yapmak gerekiyor. Toplamda 5 milyar dolar yatırım? Milli değerlere sahip bu yatırımların müşterek yapılması gerekiyor. Bunun için Türkiye’de mutlaka ortak altyapı şirketini kurmamız lazım. Sayın Binali Yıldırım’ın başbakanlığı döneminde bir protokol imzalanmıştı ama hala hayata geçirilemedi. İsrafı önlememiz lazım. 5G pahalı bir teknoloji. Gelin şebeke yatırımını birlikte yapalım. Bu üç ortak işin 10-13 milyar dolarlık bir tasarruf imkanı var. Buradan sesleniyoruz, her türlü işbirliğine hazırız. Ayrıca, Türkiye’nin datası Türkiye’de kalmalı. Türkiye’de değerlendirilerek hizmete dönüştürülmeli.”

İLGİLİ HABERLER