Teknoloji

Turing HubblePhone ile geleceğe oldukça iddialı hazırlanıyor

turing hubblephoneTuring Robotics bundan üç yıl önce Turing Phone adını taşıyan telefonunu tanıtmış, ancak kasasında likit morfin kullanılmasıyla dikkat çeken cihaz yüksek fiyat etiketi nedeniyle hedeflenen etkiyi yaratamamıştı. Buna rağmen cesaretini kaybetmeyen şirket, şansını yeniden denemek için hazırlıklarını sürdürüyor. Turing HubblePhone adını verdiği oyuna odaklı, sıra dışı tasarıma sahip yeni cihazıyla iddiasından bir şey kaybetmediğini, hatta üzerine koyduğunu gösteriyor.

Turing tarafından HubblePhone’a ilişkin olarak yapılan açıklamada, teknoloji dünyasında son zamanlarda popüler olan terimlerin hepsinin bulunması dikkat çekiyor. Yapay gerçeklik, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, karma gerçeklik, 5G, çok ekran, mobil oyun konsolu, duygusal özdevinimli zekâ ve yapay zekâ gibi teknolojilerin hepsini destekleyeceği belirtilen HubblePhone, en büyük ilgiyi tasarımıyla çekecek gibi görünüyor.

Turing tarafından paylaşılan konsept görüntüleri ve taslaklar, şirketin neyi hedeflediği konusunda bazı ipuçları veriyor. Üç ekranlı bir kapaklı telefon gibi görünen HubblePhone’da kapak kısmında iki ekran yer alıyor. Üçüncü ekran ise normalde tuş takımının bulunduğu alana yerleştirilmiş. Klasik bir kapaklı telefon gibi açılmayan cihaz, dışa doğru dönüyor ve mini bir dizüstü bilgisayar ya da eski usül bir kamera gibi görünüyor.

Turing HubblePhone’un barındıracağı bileşenler konusunda da şimdiden konuşmaya başlamış durumda. Bu konudaki açıklamalar da telefon konusunda bazı ilginç noktaları işaret ediyor. Yapılan açıklamaya göre, HubblePhone’un iki parçasında da henüz resmiyet kazanmayan Qualcomm Snapdragon 855 yonga seti, 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı bulacak. Kullanıcılara özünde iki telefonun birleşiminden oluşan bir telefon sunulacak. Ana parçada 4K ekran bulunurken, üst parçada iki adet LCD panel yer alacak. İkisi de oldukça ince olan bu parçalarda birbirinden bağımsız, 2800 ve 3300 mAh kapasiteli piller mevcut olacak. 3300 mAh kapasiteli pil, 4K ekranlı ana parçada bulunacak. Telefonun “mikro uzay teleskobu” olarak tanımlanan kamerası ise 15x optik yakınlaştırma yapabilecek.

Turing HubblePhone için bekleme süresi biraz uzun. Akıllı telefonun 2020’nin haziran ayında satışa sunulması planlanıyor. Telefonun ABD’de 2 bin 749 dolar karşılığında satılacağı belirtilse de, cihaza dair her şeyin aradaki zamanda değişebileceğini belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER