Ulaşım

Toyota sürücüsüz otomobil teknolojisini 2020 Olimpiyatları’nda test edecek

toyota
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Toyota, dördüncü seviye otonom otomobili ve “Chauffeur” isimli sürücüsüz yolculuk teknolojisi için önümüzdeki yıl kamuya açık testlere başlayacak. Önümüzdeki yaz Olimpiyat Oyunları için Tokyo’ya gelecek olanlar da bu testlere katılabilecek. Şirket, temmuz ve eylül ayları arasında Tokyo’nun kalabalık Odaiba bölgesinde sürücüsüz taksilerle yolcu taşıyacak.

Toyota’dan yapılan açıklamada, test için neden Odaiba bölgesinin seçildiği şu sözlerle anlatıldı: “Yayalar, araç trafiği, yol altyapısının çeşitliliği ve uzun cam binalar; bölgeyi otonom sürüş teknolojisinin yeteneklerini sergileyebilmesi için zorlayıcı bir ortam haline getiriyor.”

Toyota testlere ABD’de hazırlanıyor

Toyota’nın dördüncü seviye otonom aracı Lexus LS500h’nin modifiye edilmiş bir versiyonu olacak. Şirket, teste katılmak isteyen yolcular için başvuru sürecini önümüzdeki dönemde açacak. Sürücüsüz otomobil teknolojisi test edilecek olsa da, Japon yasaları gereğince direksiyonun arkasında acil durumlarda müdahale edebilecek gerçek bir sürücü bulunacak.

toyotaŞirket, Tokyo’da gerçekleştireceği testin hazırlığını ise ABD’nin Michigan eyaletindeki fabrikasında yürütüyor. Bunun için Odaiba bölgesinin zorlayıcı koşullarının bir kısmı fabrikaya uyarlandı. Toyota’nın Los Altos ve Ann Arbor’daki araştırma enstitüsü tesislerinde de hazırlıklar sürüyor.

İLGİLİ HABERLER