Teknoloji

Tor Messenger kayıt dışı sohbet etmeyi kolaylaştırıyor

tor-logo-301015

Tor, bir süredir üstünde çalıştığı ve farklı platformlarda da kullanılabilen sohbet uygulamasının beta sürümünü yayınladı. Jabber, IRC, Google Talk, Facebook Chat, Twitter ve Yahoo gibi çeşitli sohbet servisleri ve protokollerini destekleyen Tor Messenger, gizlilik özellikleriyle dikkat çekiyor. Tor Messenger, Kayıt Dışı (OTR) protokolünü kullanarak sohbeti şifreliyor.

Tor Messenger’da sohbet kaydı saklanmasının otomatik olarak devre dışı bırakılması, gizliliğin ve güvenliğin platformun odak noktasında yer aldığını gösteriyor. Tor’un kamu politikası direktörü Kate Krauss ise Wired’a yaptığı açıklamada, Tor Messenger ile sohbetlerin devletlerden ve kullanıcılara ayakkabı satmak isteyen şirketlerden gizlendiğini belirtti.

Tor Messenger, kişi listelerini kullanıcıların tercih ettiği diğer sohbet servislerinden çekiyor. Böylelikle Linux, Windows veya Mac yüzlü cihazına Tor Messenger yükleyenlerin yeniden bir kişi listesi oluşturmasına gerek kalmıyor.

Tor Messenger üzerinden iletişime geçebilmek için karşı tarafın da OTR protokolünü destekleyen bir sohbet sunucusu kullanması gerekiyor. OTR protokolünü devre dışı bırakmak mümkün olsa da, bu ayar değişikliği Tor tarafından tavsiye edilmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER