Teknoloji

Tizen 3 Samsung Galaxy S4’te görüntülendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Tizen mobil işletim sisteminin hazırlıklarıyla uğraşmaya devam ediyor. Bu platformun üçüncü sürümüyle yüklü olan Samsung Galaxy S4’e Endonezya’da rastlandı.

samsung-galaxy-s4-tizen-3-090913-1

Tizen 2.0 şu anki mevcut versiyon olma niteliğini taşırken Tizen 3’ün de 2014’ün başlarında yayınlanması bekleniyor. Her ne kadar Samsung henüz bir Tizen cihazı çıkarmamış olsa da, planlar bu doğrultuda işliyor. Sonuç olarak Tizen şu an için Samsung yazılım mühendislerinin ve açık kaynak kodlu yazılım camiasının üzerinde çalıştığı bir mobil işletim sistemi olarak değerlendiriliyor.

Fotoğraflar Tizen’in daha sade ve göz alıcı görünüşe sahip bir görünüm kazandığını, Windows Phone’dakine benzer renkli kutucukların kullanıldığını gösteriyor. Bu arada güçlü renk çeşitleri ve bildirimler de Android ile iOS 7’nin karışımı bir arayüzün geliştirilmekte olduğunu gösteriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Tizen 2.1 İncelemesi

Unwiredview sitesine göre Tizen’in gelecekte tüm Samsung cihazlarında çalışması ve tek bir işletim sistemi olarak hizmet vermesi amaçlanıyor. Böylelike TV, akıllı telefon, tablet veya dizüstü bilgisayar gibi Samsung cihazları kesintisiz çalışma fırsatı sunacak. Örneğin, Samsung Tizen’in iyice hazır hâle gelmesiyle birlikte hem Windows hem de Tizen ile başlatılabilen bilgisayar modelleri çıkarabilir.

Öte yandan Samsung’un Android ekosistemindeki güçlü konumu ve Galaxy Gear gibi Android işletim sistemli cihazlarla uyumlu çalışan akıllı saatin çıkarılmış olması, Güney Koreli şirketin en azından kısa vadede Tizen’i kapsamlı şekilde kullanmayı düşünmediğini gösteriyor. Ancak anlıyoruz ki, Tizen yedekte tutulmak amacıyla geliştirilmeye devam edecek.

İlgili >>unwiredview

İLGİLİ HABERLER