Teknoloji

Tissot Smart-Touch Swatch’un ilk gerçek akıllı saati oldu

tissot smart-touch

Swatch, geçtiğimiz yıl Bellamy ve Touch Zero One adıyla iki akıllı saati piyasaya sürmüş olsa da, bu saatlerin odak noktalarının kısıtlı olması satın alınabilirliğini aşağıya çekmişti. 2016 ile İsviçreli saat üretcisi, eski yaklaşımından sıyrılmışa benziyor.

Swatch, ilk geniş kullanım amaçlı akıllı saati olarak nitelenebilecek Tissot Smart-Touch isimli modelini tanıttı. Smart-Touch, Tag Heuer’in Android Wear işletim sistemli akıllı saati kadar yetenekli olmasa da, kullanışlı bir aksesuar olarak nitelenmesini sağlayacak özellikler barındırıyor. Akıllı telefonla eşleştirilebilen saat, hava durumu bilgilerini sürekli olarak güncelleyip kullanıcılarına gösteriyor. Kullanıcılar saat üzerinden navigasyon bilgilerine de erişebiliyor.

Yükseklik ölçer barındıran saatte zaman güncellemeleri otomatik olarak gerçekleştirilebiliyor. Güneş enerjisiyle tekrar şarj edilebilen saatin pili, kullanıcılara yaklaşık 1 yıllık bir kullanım ömrü sunuyor. Tissot, saatin etiketine 1100 ila 1200 dolar arası bir rakam yazacak olsa da; Smart-Touch’ın telefon entegrasyonu çalışmazken de faydalı bir cihaz olduğunun altı çiziliyor.

Tissot Smart-Touch’ı sürpriz olarak karşılamamak gerekiyor. Swatch, akıllı saat pazarına girişinin “mütevazı” olacağını çok daha önceden duyurmuştu. Bugüne kadar şirketin görücüye çıkardığı modeller de, şirketin vaadini karşılar nitelikte olmalarıyla dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER