Teknoloji

Tinder 18 yaşın altındakilerin uygulamayı kullanmasını yasaklayacak

tinderTinder önümüzdeki haftadan itibaren 18 yaşın altındakilerin uygulamayı kullanmasını yasaklayacağını açıkladı. Çöpçatanlık servisi daha öncesinde 13 ila 17 yaş arasındaki gençlerin hizmetlerinden faydalanmasına izin veriyordu.

Söz konusu değişikliği duyuran şirketin iletişimden sorumlu başkan yardımcısı Rosette Pambakian, platformun 11 milyardan fazla bağlantıya ön ayak olduğunu ve bu denli büyük bir platformun düzenli olarak farklı kullanıcı deneyimlerini değerlendirme sorumluluğunu taşıdığını dile getirdi. Pambakian, bu sorumluluk çerçevesinde 18 yaşın altındakilere hizmet vermeyi sonlandırma kararı aldıklarını ifade etti.

18 yaşın altındaki Tinder kullanıcılarının hesapları, önümüzdeki haftadan itibaren kapatılacak. 2012’de faaliyete geçen serviste, 13-17 yaş aralığında olduğunu Facebook hesabında belirten kullanıcılar sadece kendileriyle aynı yaş aralığındaki kullanıcılarla eşleştiriliyordu.

Ancak alınan bu önlemlere rağmen, istenmeyen eşleşmelerin engellenmesi mümkün olmuyor. Yaşını olduğundan daha büyük veya daha küçük gösteren kullanıcılar, Tinder’ın getirdiği sınırlamanın etrafından dolaşmayı başarıyor.

Şirketten yapılan açıklamada, küresel kullanıcı tabanında 18 yaşın altındakilerinin sadece yüzde 3’lük bir yer kapladığı belirtildi. Doğru hamleyi gerçekleştirdiğine inanan şirket, söz konusu politika değişikliğini geçtiğimiz yıldan bu yana değerlendirdiğini belirtti.

İnternetin büyüttüğü çöpçatan servislerine erişim, mobil cihazların gelişimiyle çok daha kolay hâle geldi. Söz konusu servisler arasında ayrıcalıklı bir yere sahip olan Tinder, son zamanlarda insanlara sevgili bulmanın yanı sıra siyasi sorularına cevap alma konusunda da yardımcı olacak özellikleri hayata geçiriyor.

İLGİLİ HABERLER