Teknoloji

Tinder ABD Başkanlık Seçimleri için karar vermeye yardımcı oluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tinder abd baskanlik secimleri

Ünlü çöpçatanlık platformu Tinder, kullanıcılarına başka bir alanda yardımcı daha olmak için kolları sıvadı. ABD’deki Tinder kullanıcıları, kendi görüşlerine en uygun başkanlık aday adaylarıyla eşleştirilecek. Kısacası kullanıcıların önünde Hillary Clinton, Bernie Sanders, Donald Trump, Ted Cruz ve John Kasich olmak üzere beş seçenek bulunuyor.

Tinder’da potansiyel sevgililerini arayan kullanıcıların karşısına “Swipe the Vote” adını taşıyan bir video kartı çıkıyor. Bu karta dokunulduğunda, gündeme ve hayat görüşüne dair önemli konulardaki bazı fikirler ekrana geliyor. Kullanıcılar kartı sağa doğru sürükleyerek desteklerini, sola doğru sürükleyerek ise karşı olduklarını gösterebiliyor. Kartlarda “Eşcinsel evlilik yasal kalmalı” veya “ABD’de petrol ve doğalgaz için kazı yapılmalı” gibi ifadeler bulunuyor.

Bu tarzda 10 konunun değerlendirilmesinin ardından Tinder ABD Başkanlık Seçimleri için yarışan aday adayları arasından en uygununu kullanıcılarının karşısına çıkarıyor. Servisin kullanıcı kitlesinin bu araca ne kadar ilgiyle yaklaşacağı merak edilse de, ortaya koyulan projenin ilginç olduğu gerçeği değişmiyor.

İLGİLİ HABERLER