Teknoloji

Tim Cook’a göre Android’de iOS’e göre 47 kat daha fazla zararlı yazılım var

tim cook app store
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple CEO’su Tim Cook, şirketinin iOS cihazlarında elle uygulama yükleme imkanını engelleme seçimiyle ilgili görüşlerini paylaştı. iPhone’larda buna izin verilmemesinin nedenlerinden birinin, ilgili güvenlik riskleri olduğunu dile getirdi.

Cook, düşüncesini kanıtlamak amacıyla iOS ile Android’i karşılaştırdı. Apple’ın işletim sistemine kıyasla Google’ın mobil ekosisteminde ne kadar kötü amaçlı yazılım bulunduğunu işaret etti.

Viva Tech konferansında konuşan Cook, Android’de iOS’a göre 47 kat daha fazla kötü amaçlı yazılım olduğunu söyledi. Bunun en büyük nedenlerinden birinin Google’ın uygulamaların elle yüklenmesine izin vermesi ve bu nedenle kötü amaçlı uygulamaların o cihazlarda çalışmasını kolaylaştırması olduğunu dile getirdi.

App Store daha güvenli bir ortam sağlıyor

Cook, bunun yerine herkesi App Store’a yönlendirmenin ve hiçbir tehlikeli uygulamanın oraya gitmemesini sağlamanın kullanıcıları korumanın etkili bir yolu olduğunu kaydetti. “Elle yüklemenin hem gizliliğe hem de güvenliğe zarar vereceğini söyleyebilirim. Demek istediğim, örnek olarak kötü amaçlı yazılımlara bakıyorsunuz ve Android’de iOS’tan 47 kat daha fazla kötü amaçlı yazılım var.”

“Neden? Bunun nedeni, iOS’i tek bir App Store bulunacak ve mağazaya girmeden önce tüm uygulamaları gözden geçirecek şekilde tasarlamış olmamızdır. Bu, kötü amaçlı yazılımların çoğunu ekosistemimizin dışında tutar. Müşteriler bize sürekli olarak buna ne kadar değer verdiklerini söylediler. Bu nedenle tartışmalarda kullanıcı tarafında olacağız ve bunun nereye gideceğini göreceğiz. İyimserim, güvenlikle ilgilenen çoğu kişinin güvenliğin büyük bir risk olduğunu bildiğini düşünüyorum.”

Bunlar söylendiğine göre, Apple’ın şu anda veya yakın gelecekte iOS’te elle yüklenen uygulamalara izin vermeye niyeti olmadığı oldukça açık biçimde görülüyor. Şu an için App Store, bir iPhone’a uygulama yükleyebileceğiniz tek yer olmaya devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER