Teknoloji

Tim Cook: Sanal gerçeklik niş bir alan değil, ilginç uygulamalar var

Tim Cook: Sanal gerçeklik niş bir alan değil, ilginç uygulamalar var

Tim Cook

Apple’ın gece saatlerinde açıkladığı 2016 birinci mali çeyrek yılı finans raporunun hemen arkasından gerçekleştirilen telekonferans oturumunda CEO Tim Cook, sanal gerçeklik teknolojisiyle ilgili olarak gelen bir soruya da cevap vermedi.

Tim Cook, VR’ın niş bir alan olmadığını, gerçekten etkileyici ve ilgi çekici uygulamalara sahip olduğunu kaydetti. Bu cevap Apple’ın VR alanına yönelik bazı çalışmalar yaptığı anlamına gelmiyor. Yine de, Cook’un cevabı daha önce TV ile ilgili soruların cevaplarına benziyor. CEO, TV için yoğun ilgi alanında olduğunu söylemişti. Geçmişte Apple’ın bir TV çıkarıp çıkarmayacağına dair çok soru sorulmuş, epey dedikodu yapılmıştı. Görünüşe göre gelecekte Apple’ın VR ile neler yapacağı da çok sorulan sorular arasında olacak.

Aslında Apple’ın sanal gerçeklik alanına ne zaman giriş yapacağı ve bir VR ürünü çıkarmakla ne zaman ciddi olarak ilgileneceği soruları daha önce sorulmaya başlamıştı. Şirket geçmişte bu alana yönelik bazı işe almalar ve satın almalar gerçekleştirmişti ve bunlarla işe girişmeye hazır olduğunun işaretini vermişti. Cook’un açıklaması da VR’ın Apple’ın ilgi alanında olduğunu gösteriyor. Yakında Apple ve VR kelimelerini yan yana, daha fazla görebiliriz. Yine de, bu durum yakın gelecekte Apple’ın bir sanal gerçeklik ürünüyle karşımıza çıkacağı anlamına gelmiyor.

Apple, 18.4 milyar dolar ile tarihindeki en yüksek çeyrek mali yıl kârına ulaştı. Ancak iPhone satışlarındaki yatay büyüme ve gelecek çeyrek için gelirlerde yıldan yıla düşüş öngörüsü finans raporunun dikkat çeken ayrıntıları arasında yer aldı. Bu durum Apple’ın geçmiştekine benzer yüksek büyümeler kaydetmesi için VR gibi başka bir ürün kategorisi bulması gerektiği anlamına gelmiyor. Ne de olsa geçen yıl için Apple Watch, Apple TV ve hatta iPad Pro ile birlikte yeni ürün pazarlarına girilmişti. Bu ürünlerin etkilerini görmek için biraz daha zamanın geçmesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER