Teknoloji

Apple CEO’su Tim Cook: Apple Watch ilk modern akıllı saat

apple-watch-farkli-buyukluk-090315

Teknoloji şirketleri arasındaki laf dalaşlarından pek geri kalmayan Apple, CEO Tim Cook’un verdiği son röportajda da bu yaklaşımının sağlıklı bir örneğini sergiliyor. 9 Martta gerçekleştirilen “Saatler İleri” etkinliğinin ardından neredeyse tüm özellikleri gün yüzüne çıkan Apple Watch’a gelen tepkileri değerlendiren Cook, Apple Watch’un modern akıllı saatlerin ilk örneği olduğunu ve akıllı saat kategorisine ivme kazandıracağını belirtti.

Apple Watch’a gelen tepkileri iPhone ve iPad’e gösterilen tepkilere benzeten Cook, akıllı saatin de bu iki ürünün yarattığı etkiye benzer bir etki oluşturabileceğini dile getirdi.

Apple’ın ürün gelişimi konusundaki entegre stratejisinden de bahseden Cook, ürün gelişiminin gerçekleşmesinde ortak çalışma ruhunun önemine dikkat çekti. Cook işbirliği olmadığı takdirde ortaya bir Windows ürününün çıkacağını iddia etti.

Apple CEO’su bir cihazın donanım, yazılım ve servislerinin farklı ekipler tarafından geliştirilmesinin de cihazın genel kalitesine olumsuz etki yaptığını dile getirdi. Cook’un bu sözleriyle masaüstünde Windows’u, akıllı cihazlarda ise Android’i hedef tahtasına oturttuğunu tahmin etmek pek zor değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER