Teknoloji

Tim Cook’u GarageBand’in Çin versiyonunu kullanırken izleyin – Video

Apple’ın Çin pazarını etkileyebilmek adına kullandığı silahların arasına ücretsiz olarak sunduğu müzik uygulamasını da ekledi. Şirket, GarageBand’in tamamen Çin pazarına özel olarak hazırlanan güncellemesini yayınladı. Güncellemeyle GarageBand iOS ve Mac uygulamalarına Çin’in yerel enstrümanları pipa, erhu ve Çin perküsyonu eklendi.

Apple tarafından oluşturulan Çin müziğine özgü 300 müzikal kesit de güncellemenin parçaları arasında yer alıyor. iOS kullanıcıları, GarageBand üzerinden hazırladıkları şarkıları mesajlaşma servisi QQ ve video sitesi Youku aracılığıyla paylaşabiliyor.

Singapurlu Mandopop yıldızı JJ Lin, bir müzisyen olarak daima kendisini yeni yerlere yönlendirecek yollar aradığını ve GarageBand’in kendisine hem çeşitli deneyler yapma hem de şarkılarına hareket halindeyken de yeni unsurlar ekleme fırsatı verdiğini belirtti. GarageBand’in geleneksel Çin enstrümanlarını barındıran son güncellemesinin kendisini memnun ettiğini söyleyen JJ Lin, böylelikle geleneksel ve modern sesleri birleştirerek tamamen yeni tarzlar oluşturabileceğini dile getirdi.

Çin’in başkenti Pekin’i ziyaret eden Apple CEO’su Tim Cook da JJ Lin ile bir araya geldi ve güncellenen GarageBand yardımıyla doğaçlama seansına katıldı. Tim Cook, doğaçlama seansında roze altın renginde bir iPad kullandı. JJ Lin ise iPhone 6s Plus ile GarageBand’in yeni enstrümanlarının seslerini duyurdu.

Apple’ın ABD sonrası en büyük pazarı konumunda olan Çin, şirketin en çok önem verdiği ülkeler listesinin başında yer alıyor. Tim Cook’un son ziyareti, şirketin ülkede karşılaştığı yasal problemlerin çözülmesi açısından da önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER