Avrupa Birliği, geçtiğimiz ağustosta eksik vergi ödediği gerekçesiyle Apple’a 13 milyar avro vergi cezası kesmişti. Cupertino merkezli şirket, tahmin edilebileceği üzere bu cezaya itiraz etmişti. Apple’ın Avrupa operasyonlarını yürüttüğü İrlanda da AB tarafından alınan karara karşı çıkmıştı. İrlandalı yetkililerin açıklamalarına göre, Apple CEO’su Tim Cook Avrupa Birliği tarafından gerçekleştirilecek ceza duruşmasına katılacak.
The Irish Times’ın haberinde ise Avrupa Birliği duruşmasının önümüzdeki ay gerçekleştirileceği belirtildi. Bu duruşmada Apple’a kesilen vergi cezasının arka planı ve olası sonuçları da mercek altına alınacak.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
iOS 27 ve Apple’ın diğer yeni işletim sistemleri yayımlandı

Apple’ın katlanabilir iPhone planında Duo Max da var

Apple iPhone Duo’nun iPad mini’nin yerini alabileceğini kabul ediyor

Apple’ın iPhone için geliştirdiği oyun kumandaları ortaya çıktı

iPhone 18 Pro Max’in ABD ve Türkiye modelleri modemle ayrılıyor
Avrupa Birliği, İrlanda’nın Apple ile bir vergi imtiyazı anlaşması imzalayarak yasalara aykırı davrandığını savunuyor. Söz konusu anlaşma, Apple’a Avrupa’daki tüm satışlarını İrlanda üzerinden gerçekleştirme ve oldukça düşük oranda vergi ödeme imkanı sunuyor. Avrupa Birliği, Apple’ın bu anlaşma nedeniyle eksik ödediği 13 milyar avroyu İrlanda’ya ödemesini istiyor.
Tim Cook Avrupa Birliği kararına karşı İrlanda hükümetiyle aynı yerde duruyor
Apple ve Tim Cook Avrupa Birliği’ne karşı aynı yerde duruyor. Ancak ülkedeki tüm siyasi partiler hükümetle aynı görüşü savunmuyor. İrlanda parlamentosunun küçük partilerinden Sinn Féin, hükümetin 13 milyar avroluk ödemeyi kabul etmesini istiyor. Avrupa Birliği’nin karara dair raporunun da duruşma gerçekleşmeden önce yayınlanması bekleniyor.
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.





