Teknoloji

Tim Cook Avrupa Birliği’nin vergi cezası duruşmasına büyük ihtimalle katılacak

Tim Cook Avrupa Birliği'nin vergi cezası duruşmasına büyük ihtimalle katılacak

tim cook avrupa birligiAvrupa Birliği, geçtiğimiz ağustosta eksik vergi ödediği gerekçesiyle Apple’a 13 milyar avro vergi cezası kesmişti. Cupertino merkezli şirket, tahmin edilebileceği üzere bu cezaya itiraz etmişti. Apple’ın Avrupa operasyonlarını yürüttüğü İrlanda da AB tarafından alınan karara karşı çıkmıştı. İrlandalı yetkililerin açıklamalarına göre, Apple CEO’su Tim Cook Avrupa Birliği tarafından gerçekleştirilecek ceza duruşmasına katılacak.

The Irish Times’ın haberinde ise Avrupa Birliği duruşmasının önümüzdeki ay gerçekleştirileceği belirtildi. Bu duruşmada Apple’a kesilen vergi cezasının arka planı ve olası sonuçları da mercek altına alınacak.

Avrupa Birliği, İrlanda’nın Apple ile bir vergi imtiyazı anlaşması imzalayarak yasalara aykırı davrandığını savunuyor. Söz konusu anlaşma, Apple’a Avrupa’daki tüm satışlarını İrlanda üzerinden gerçekleştirme ve oldukça düşük oranda vergi ödeme imkanı sunuyor. Avrupa Birliği, Apple’ın bu anlaşma nedeniyle eksik ödediği 13 milyar avroyu İrlanda’ya ödemesini istiyor.

Tim Cook Avrupa Birliği kararına karşı İrlanda hükümetiyle aynı yerde duruyor

Apple ve Tim Cook Avrupa Birliği’ne karşı aynı yerde duruyor. Ancak ülkedeki tüm siyasi partiler hükümetle aynı görüşü savunmuyor. İrlanda parlamentosunun küçük partilerinden Sinn Féin, hükümetin 13 milyar avroluk ödemeyi kabul etmesini istiyor. Avrupa Birliği’nin karara dair raporunun da duruşma gerçekleşmeden önce yayınlanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER