Teknoloji

Tim Cook Apple’ın göçmen ailelerden gelen çalışanlarına sahip çıktı

tim cook

tim cookABD’de Trump yönetimi hâli hazırda küçük yaşlarda ülkeye gelen ve yaşamlarının büyük kısmını ABD’de geçiren kişilere yönelik teşvik programını sonlandırmayı değerlendiriyor. “Dreamers” olarak adlandırılan söz konusu kitleyi olumsuz yönde etkileyecek bu kararın gerçeğe dönüşme ihtimali, Amerikan toplumunun bazı kesimlerinde ciddi rahatsızlık yarattı. Apple CEO’su Tim Cook da rahatsızlığını kamuoyuyla paylaşan isimlerden biri oldu.

Apple CEO’su, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şirket bünyesinde “Dreamer” sınıfında 250 kişinin çalıştığını belirtti. Çalışma arkadaşlarının yanında olduğunu ifade eden Cook, bu topluluğun da eşit muameleyi ve Amerikan değerlerine uygun bir çözümü hak ettiğinin altını çizdi.

Tim Cook teknoloji dünyasında Dreamers’a desteğini belirten tek isim değil

Trump yönetiminin teşvik programını sonlandırma ihtimalinden rahatsız olan tek isim, Apple CEO’su Tim Cook değil. Teknoloji dünyasının önde gelen 300 ismi de geçtiğimiz hafta içinde ortak bir bildiriye imza attı ve Trump’ın programı sonlandırmamasını istedi. Cook söz konusu mektuba da imza atmıştı.

Trump yönetiminin konuya ilişkin nihai kararını yarın itibarıyla açıklaması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER