Teknoloji

Apple CEO’su Tim Cook: Artırılmış gerçeklik insan performansını yukarıya çekebilir

tim cook apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tim cookApple CEO’su Tim Cook, artırılmış gerçeklik teknolojisine olan hayranlığını gizlemiyor. Bu hayranlığını defalarca dile getiren Cook, ilgisinin ve tutkusunun altında yatan nedenler konusunda dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Apple’ın mali yılının ilk çeyreğine ait finansal sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda konuşan Cook, artırılmış gerçekliğin olayların derinine ineceğini düşündüğünü belirtti. Apple CEO’su artırılmış gerçekliğin insanları izole etmeyeceğini, aksine performanslarını yukarıya çekeceğini savundu. Bu nedenlerle artırılmış gerçekliğe inancının çok büyük olduğunu söyleyen Cook, artırılmış gerçekliğe büyük enerji harcadıklarını ve oldukça hızlı biçimde ilerlediklerini sözlerine ekledi.

Cook, artırılmış gerçeklik konusundaki açıklamalarını toplantıyı takip eden bir analistin sorusu üzerine yaptı. Söz konusu soruda Apple’ın iPhone ve iPad’lerin dışında artırılmış gerçeklik cihazlarından oluşan bir ekosistem oluşturup oluşturmayacağı soruldu. Cook cihaz planları konusunda sessiz kalsa da, verdiği yanıt Apple’ın artırılmış gerçeklik konusuna ne kadar odaklandığını somut biçimde göstermiş oldu.

ARKit’in 1.0 versiyonundan 1.5 versiyonuna ne kadar çabuk geldiğine dikkat çeken Cook, geliştirici topluluğunun hızından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Neler yapacakları konusunda şimdiden konuşmayı istemeyen Apple CEO’su, işlerin gidişatından fazlasıyla memnun olduğunun altını çizdi.

Tim Cook artırılmış gerçeklik konusundaki hislerini daha önce de dile getirmişti

Tim Cook, daha önce de artırılmış gerçeklik teknolojisine yönelik beğeni ve ilgisini defalarca dile getirmişti. Artırılmış gerçekliğin günde üç öğün yemek yemek kadar doğal bir şey hâline geleceğini belirten Apple CEO’su, artırılmış gerçekliğin akıllı telefonlar gibi büyük bir fikir olduğunu ifade etmişti.

İLGİLİ HABERLER