Eğlence

TikTok’tan canlı yayınlardaki kötü yorumları engellemek için yeni araç

tiktok algoritma

TikTok geçtiğimiz temmuz ayında canlı yayın yapanların kaba izleyicileriyle mücadelesini kolaylaştıracak yeni araçlar sunma sözü vermişti. Şirket bu araçları kullanıcılarıyla buluşturmaya başladı.

Artık canlı yayın sahipleri ve güvendikleri bir arkadaşları, yayının huzurunu bozanları birkaç dakikalığına, saatliğine veya yayın süresince susturabilecek. TikTok’un ABD’deki güvenlik ekibini yöneten Eric Han, susturulan kişinin tüm yorumlarının canlı yayından kaldırılacağını belirtti.

Kullanıcılar diledikleri takdirde yorumları tamamen kapatma veya belli kelimeleri filtreleyerek engelleme imkanına da sahip. “Kibarlık” temasıyla bir dizi güncelleme yayınlayan TikTok, böylelikle içerik oluşturan kullanıcıları için daha güvenli bir ortam yaratmayı amaçlıyor.

Han, temmuz ayında devreye giren ve kullanıcıları yorum yapmadan önce bir kez daha düşünmeye sevk eden özellik sayesinde kullanıcıların yüzde 40’ının yorumunu düzenlediği veya iptal ettiği belirtildi.

Gençler arasında oldukça popüler olan TikTok, Facebook vey Twitter’ın zamanında yaptığı hatalardan ders almış gibi görünüyor. Şirketin ikinci çeyreğe ait Topluluk Kuralları Yaptırım Raporu’na göre, uygunsuz videoların ayıklanması konusunda mesafe kaydedildiği belirtilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER