Teknoloji

Eski Activision Blizzard CEO’su Bobby Kotick, TikTok’a talip oldu

tiktok geçiş anahtarı

Dünyanın en popüler sosyal ağlarından biri olan TikTok, ABD’de yine sıkıntılı bir dönemden geçiyor. ABD Temsilciler Meclisi’ne sunulan bir yasa tasarısı, TikTok’un satılmasını ve satışın gerçekleşmemesi durumunda da ABD’de yasaklanmasını öneriyor. ABD Başkanı Joe Biden, bu tasarının yasalaşması durumunda kendisinin de yasaya imza atacağını belirtmişti. The Wall Street Journal’ın haberine göre, geçtiğimiz yılın sonunda görevinden ayrılan eski Activision Blizzard CEO’su Bobby Kotick, TikTok’u satın almak istiyor.

Kotick’in bu fikrini geçtiğimiz hafta katıldığı bir konferans yemeğinde OpenAI CEO’su Sam Altman ve diğer potansiyel ortaklara açtığı belirtiliyor. ByteDance’in kurucusu Zhang Yiming’le de konuyla ilgili olarak temasa geçildiği haberde verilen bilgiler arasında yer alıyor. TikTok’un satış bedelinin yüz milyarlarca dolar olacağı öngörülüyor.

Kotick, 30 yıldan uzun süre boyunca yönettiği Activision’dan pek de iyi şekilde ayrılmadı. 2021’de açılan ve geçtiğimiz yıl karara bağlanan bir davada Activision’ın Kotick yönetimi altında cinsel tacizi ve cinsiyet ayrımcılığını teşvik ettiği belirtilmişti. Kısa bir süre sonra The Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir haberde ise Kotick’in uzun yıllar boyunca suistimal ve saldırı iddialarından haberdar olduğu ve bunları gerektiği şekilde yönetim kuruluna bildirmediği ifade edilmişti. O dönemde Kotick’le ilgili taciz suçlamaları da gündeme gelmiş, Activision Blizzard iddiayı yalanlamıştı.

Bu haberin ortaya çıkmasının ardından Activsion Blizzard çalışanları ayaklanmış ve Kotick’in istifasını istemişti. Ancak bu gerçekleşmemiş ve Kotick, Activision Blizzard’ın Microsoft tarafından satın alınma sürecinin tamamlanmasına kadar görevinde kalmıştı.

TikTok sürpriz bir isimden destek alıyor

TikTok, ABD Temsilciler Meclisi tarafından gündeme getirilen yasa tasarısına karşı direnmeye çalışıyor. Bu direnişin nasıl sonuç vereceği belirsizliğini korurken, zamanında TikTok’a benzer şekilde baskı uygulayan eski ABD Başkanı Donald Trump’ın da artık TikTok’un yanında yer alması dikkat çekiyor. Ancak Trump’ın da üye olduğu Cumhuriyetçi Parti üyelerinin yasa tasarısını desteklediğini belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER