Teknoloji

TikTok’tan ekran süresi kontrolü için yeni araçlar

tiktok ekran süresi

TikTok ekran süresi kontrolü için kullanıcılarına yeni araçlar sunuyor. Bu yeni araçlar arasında bir gösterge paneli de yer alıyor. Böylelikle kullanıcılar platformda geçirdikleri zamanı daha aktif şekilde kontrol edebilecek.

Gösterge panelinde uygulamada geçirilen süre, uygulamanın en çok kullanıldığı zaman dilimi ve ne sıklıkla açıldığı gibi bilgiler yer alıyor. Kullanıcılar bu panel üzerinden TikTok’ta geçirecekleri süreye bir sınırlama getirebilecek.

Uygulamada daha önce ekran süresi kontrolleri belirlenen günlük sınıra ulaşılmasının ardından görülebiliyordu. Artık kullanıcılar TikTok’tan kendilerine “bir ara vermelerini” hatırlatmasını isteyebilecek. Bu hatırlatmalar genellikle belirlenen sürenin geçilmesinin ardından görülecek.

tiktok ekran süresiSöz konusu değişiklikler, TikTok ve diğer sosyal medya uygulamalarının gençlerin ruh sağlığı üstünde olumsuz etki yaptığına dair tartışmaların artmasının ardından gündeme gelmişti. ABD’de Senato, gençleri sosyal medya bağımlılığından korumak için adımlar atılması gerektiğini belirtmişti.

TikTok ekran süresi yönetimi seçeneklerini artırırken, 13-17 yaş arasındaki kullanıcılar için ekstra kısıtlamalar da sunuyor. Gençler uygulamada günde 100 dakikadan fazla zaman geçirdikten sonra “dijital denge uyarıları” ile karşılaşacak.

İLGİLİ HABERLER