Teknoloji

Tidal’ın Master kalitedeki parçaları iOS uygulamasında

tidal ios master

Tidal’ın “Master” kalite olarak adlandırılan, müzik yayın servisinin yüksek çözünürlüklü MQA müzik parçaları şimdi iOS uygulaması üzerinden de dinlenebiliyor. Geçtiğimiz ocak ayında da aynı özellik Android uygulamasına gelmişti. Master kalitede parçalar 2017 yılında ilk kez Tidal’ın masaüstü kullanıcılarına sunulmuştu.

Yüksek çözünürlüklü ses, CD’ler tarafından kullanılan 16-bit / 44.1 kHz bit hızı veya örnekleme frekansından daha yüksek niteliklere sahip tüm sesler için kullanılan bir tanım. MQA olarak adlandırılan bir teknoloji, yüksek çözünürlüklü ses dosyasının standart CD kalitesindeki ses dosyasıyla aynı boyutlara gelecek şekilde efektif biçimde sıkıştırılmasına izin veriyor.

Önceleri MQA formatının tüm avantajlarından yararlanmak için LG V30 gibi, MQA kod çözümleme donanımına sahip bir cihaz kullanmak gerekiyordu. Ancak Tidal uygulamasının içinde yer alan yazılım tabanlı kod çözücü sayesinde bu zorunluluk ortadan kalkıyor.

Eğer Tidal’ın Master kalitedeki şarkılarını denemek isterseniz, HiFi abonelik paketine abone olmanız gerekiyor. Bunun aylık ücreti de 19,99 TL. Yüksek çözünürlüklü parçalar iOS uygulamasının 2.7 numaralı yeni versiyonuyla birlikte kullanılabiliyor. Çalma ekranın alt kısmında yer alan “Master” etiketi sayesinde dinlemekte olduğunuz parçanın en yüksek kalitede olduğunu bileceksiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER