Eğlence

Tidal Android kullanıcılarına Master kalitede kayıtlar sunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tidal Android cihaz sahibi olan ve HiFi paket aboneliği bulunan kullanıcılarına “Master” kalitede kayıtlar sunmaya başlıyor. Tidal’ın Android uygulaması için yayınlanan son güncellemeyle birlikte uygulamaya eklenen MQA dekoderi, Android cihaz sahiplerinin hem çevrimiçi hem de çevrimdışıyken masaüstü cihazları ve telefonları arasında optimal ses kalitesi deneyimini yaşamasını mümkün kılıyor.

Söz konusu özelliğin uzun süredir beklendiğini söylemek çok da yanlış olmayacaktır. Master kalitesindeki kayıtlar, Tidal’ın katalogunun en nadide parçalarını oluşturuyor. Dolayısıyla Tidal’ın bu özelliği tüm mobil kullanıcılarına açma isteğine çok fazla şaşırmamak gerekiyor.

tidal androidTidal, bunu mümkün kılmak için 2017’de kendi adını verdiği dekoderi geliştiren MQA isimli şirketle işbirliğine gitmişti. Bu dekoder sayesinde uygulama, yüksek çözünürlüklü ses dosyalarını çok yoğun miktarda bant genişliği kullanmadan çalabiliyor. Tidal Android uygulamasına MQA dekoderini getiren güncellemenin HiFi paketine abone kullanıcılara dağıtımı başladı.

İLGİLİ HABERLER