Teknoloji

Instagram ve Threads hesapları arasında bağımsızlık dönemi başlıyor

threads instagram

Meta’nın gizlilik şefi Michael Protti’nin geçtiğimiz hafta TechCrunch Disrupt etkinliğinde belirttiği üzere, Threads, kullanıcıların Instagram hesaplarını silmeden Threads hesaplarını silmelerine imkan tanıyan bir özellik üzerinde çalışıyor. Protti, bu özelliğin aralık ayına kadar hazır olacağını ifade etti.

Threads ve Instagram hesapları arasındaki bağımsızlık yolculuğu

Peki, bu özellik neden daha önce sunulmadı? Durum, göründüğünden daha karmaşık gib duruyor. Threads, Instagram’ın üzerine kuruldu, bu yüzden ikisi, bir yetişkinmiş gibi davranan iki çocuk gibi bağlantılı. Protti, iki hesabı ayırmanın zorluğu nedeniyle şirketin, hesapları devre dışı bırakma veya özel hâle getirme gibi alternatif araçlar geliştirmek zorunda kaldığını belirtti. Instagram’ın tepe yöneticisi Adam Mosseri, temmuz ayında şirketin platformları ayırma yöntemleri üzerinde denemeler yaptığını ve geliştiricilerin sonunda bu durumu çözdüğünü söylemişti.

Geçtiğimiz hafta, web geliştiricisi Alessandro Paluzzi, Meta’nın kod perdesinin arkasına göz atmayı başardı ve yaklaşan güncellemenin erken sürümlerini buldu. Paluzzi, bu beta sürümlerinin, kullanıcıların silme işlemine katıldıktan sonra 120 gün boyunca aynı Instagram hesabı ile yeni bir Threads hesabı açmalarını engellediğini belirtti. Deneysel yazılımlar resmi sürüm için hazırlanırken durumlar değişebilir, bu yüzden bu 120 günlük sürenin kesin olup olmadığını henüz netlik kazanmış değil.

Ayrıca Protti, Meta’nın Threads’ı geniş fediverse ile entegre etme üzerinde çalışmaya devam ettiğini doğruladı. Bilinmeyenler için, fediverse, birbiriyle iletişim kurabilen ayrı sosyal ağlar koleksiyonudur. Mastodon, bu tür bir ağın en bilinen örneğidir. Protti, şirketin bazı hataları düzeltmeye çalıştığını belirterek, bir Threads gönderisinin başka bir sunucuya gittiğini ve orijinal yazar tarafından silindiğini, ancak ikincil sunucuda kaldığını örneklendirdi.

Threads, kullanıcı ilgisizliği sorunlarıyla karşılaşsa da, Meta kullanıcı endişelerini gidermeye yönelik güncellemeleri sürekli olarak sunuyor. Şirket, son zamanlarda anahtar kelime arama ve kullanışlı bir web uygulaması da dahil olmak üzere bir dizi güncelleme ekledi. Mosseri, yakın zamandaki bir Instagram hikaye gönderisinde, şirketin geliştirilmiş hesap önerileri, gönderiler için düzenleme butonu ve daha fazlasını tanıtmak üzerinde çalıştığını belirtmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER