Teknoloji

The Sims Mobil: Geçmişin fenomeni modern zamanlara uyum sağlıyor

the sims mobil

The Sims‘in 2000’li yıllara damga vuran oyunlardan biri olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. SimCity serisindeki deneyimi özelleştiren ve bir şehir yerine insan yaşamı inşa etmeye odaklanan oyun, yayınlandığı dönemde büyük ilgi görmüş ve bu ilgiyle beraber bir seriye dönüşmüştü. Mobil cihazlara yönelik ilk açılımıyla hayranlarını tatmin etmeyen oyun, The Sims Mobil ile yapılan ikinci denemede hedefi vurmuş gibi görünüyor.

The Sims Mobil konusunda öncelikle oyunun son derece başarılı biçimde Türkçeleştirildiğini belirtmekte fayda var. Seçilen karakter ve mekan isimleri, karakterlerin girdiği diyaloglar, dekorasyon paketlerine ve hikayelere verilen isimler oldukça iyi seçilmiş. Bu denli başarılı bir çeviri işleminin oyuna yönelik iştahı artırdığı da rahatlıkla söylenebilir.

Oyun başladığında oyuncuların öncelikli olarak bir Sim oluşturmaları gerekiyor. Karakter oluşturma sürecinden hoşlanmayanlar için The Sims Mobil bu görevi gelişigüzel seçimlerle tamamlayabiliyor. Karakterini hassasiyetle adeta ilmek ilmek örmek isteyenler ise adından ve soyadından başlayıp karakterlerinin kas yapısına kadar pek çok şeyi seçebiliyor. Karakterlerin giyimi konusunda da tercih oyuncularda oluyor. Bazı kıyafet ve aksesuar seçenekleri oyunun başında kilitli olurken, bazılarını alabilmek için de oyun parası harcamak gerekiyor.

Karakter oluşturma sürecinin ardından sıra yaşam alanını hazırlamaya geliyor. Tüm oyunculara oyuna başladıklarında bir ev veriliyor. Bir oda ve bir salon şeklindeki bu evin yaşam alanı daha sonra oyuncular tarafından genişletilebiliyor. Eve gelişin ardından oyunun sanal asistanı devreye giriyor. Bu sanal asistanın bir ismi yok. Ancak kullanıcılara ne yapmaları gerektiğini aşama aşama anlatıyor. Örneğin, dekorasyonla ilgili olarak yapılması gereken bir değişiklik olduğunda oyunculara gereken yönlendirme yapılıyor. Bu yönlendirmeler iş ve arkadaşlık konusunda da yapılıyor.

The Sims Mobil’de günümüzün mobil oyunlarının doğasına uygun olarak oyunculara görevler veriliyor. Bu görevler birbirinden farklı alanları kapsayabiliyor. Görevler yerine getirildikçe oyuncular görevin yapısı doğrultusunda deneyim puanları kazanıyor. Bu deneyim puanları da oyuncuların seviyesini yukarıya çekiyor. Buna ek olarak, oyunda yararlanabilecekleri başka ödüller de toplanabiliyor.

Oyuncular diledikleri takdirde görevlerin tamamlanmasını hızlandırabiliyor. Örneğin, işle ilgili bir görevde oyunun içinde kalarak karakterin yapması gerekenleri daha çabuk tamamlaması ve bu sayede daha hızlı seviye atlaması sağlanabiliyor. Ancak oyunu aktif olarak oynayacak vakti olmayanlar, görevi başlattıktan sonra oyundan çıkıp görevin doğal seyri içinde tamamlanmasını sağlayabiliyor. Oyunda ilerleme kaydedildikçe karakterin kişiliği de şekilleniyor.

The Sims Mobil’in masaüstü The Sims oyunlarından en büyük farkının temel omurgası olduğu söylenebilir. Masaüstündeki The Sims oyunlarında oyuncunun daima karakterle ilgilenmesi ve onun memnuniyeti için çalışması gerekiyordu. The Sims Mobil ise görevler üzerinden yürüyor. Oyuncuların öncelikli işi görevleri yerine getirmek oluyor. Mobil cihazların sürekli olarak insanların yanında olduğunu düşününce bağlayıcılığın azaltılmasının doğru bir tercih olduğu görülüyor.

The Sims Mobil oyuncuları, diledikleri takdirde SimPara ve altın paketleri satın alarak karakterlerinin gelişim sürecini hızlandırabiliyor.

The Sims Mobil, geçmişin sevilen oyun deneyimini mobil cihazlara uygun biçimde oyunculara yaşatıyor. Başka hayatlar kurmayı ve kontrol etmeyi sevenler, The Sims Mobil’de eğlenceyi bulacaktır. Oyun hem iOS hem de Android üzerinde oynanabilir.

İLGİLİ HABERLER