Teknoloji

Samsung Galaxy P30 parmak izi sensörünü ekrana entegre edebilir

samsung galaxy note 9

Samsung Galaxy S serisi 2019’da 10. yılını kutlayacak. Bu özel yıldönümünü kutlamak için çıkacak S10 modellerinin Samsung adına bazı ilkleri beraberinde getirmesi beklense de, Güney Koreli şirket kimi ilkler için Galaxy S10‘a kadar sabretmeyecek gibi görünüyor. 11 Ekim’de tanıtılacağı iddia edilen Samsung Galaxy P30 ve P30+‘ın da şirket adına önemli bir ilke aracılık edecekleri söyleniyor.

Güney Koreli şirketin parmak izi sensörünü doğrudan ekranın içine yerleştirmek için uzun süredir çalıştığı biliniyor. Yaklaşık iki yıldır piyasaya çıkan tüm Galaxy S ve Galaxy Note serisi modellerinin tamamında parmak izi sensörünün ekranın içine yerleştirilebileceği iddia edilmişti. Bu beklenti bugüne kadar gerçeğe dönüşmezken, Samsung’un da bu yeni dönemi yeni bir seriyle başlatacağı iddiası gündeme geldi.

SamMobile sitesinde yer alan habere göre, Samsung Galaxy P30 ve P30+ adını taşıyan telefonlarında ekrana entegre bir parmak izi sensörüne yer verecek. Galaxy P30 serisinin orta segmentte konumlanacağı ve Samsung’un bu nedenle optik bir parmak izi sensörünü tercih edeceği söyleniyor. Bu da daha pahalı olan, ancak daha doğru çalışan ultrasonik sensörün yine ilk olarak Galaxy S10’da kullanılabileceği anlamına geliyor.

Samsung Galaxy P30 ve P30+’ın Samsung’un 11 Ekim‘de düzenleyeceği etkinlikte tanıtılabileceği söyleniyor. Bu iddianın doğru çıkıp çıkmayacağını görmek için söz konusu tarihi beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER